Logo
Bu sayfayı yazdır

5. sınıf Türkçe Zümresi Masal Etkinliği

5. sınıf Türkçe Zümresi Masal Etkinliği

Ortaokul Türkçe Zümremizin yönettiği, 5. Sınıf öğrencilerinin yazıp oynadığı “Evvel Zaman İçinde Masal, Masal İçinde” adlı tiyatro oyunumuz 30 Nisan 2018 Pazartesi günü İlkokul Amfi Tiyatroda sahnelenmiştir. Oyunu öğrencilerimiz ve velilerimiz izlemiştir.

2017-2018 Eğitim-Öğretim yılı başında Hikâye Anlatıcılığı Kulübü Türkçe öğretmenlerimiz tüm 5. Sınıf öğrencilerini kapsayan bir etkinlik planladı. 5. sınıf öğrencilerimizden kendilerini yansıtan, anlatan bir masal yazmaları istendi. 

Bu masalın “serim” bölümünü ekim ayında C1 koridoru, “düğüm” bölümünü kasım ayında, C2 koridoru ve “çözüm” bölümünü aralık ayında C3 koridoru yazdı. 5. sınıf öğrencilerimiz ve hikâye anlatıcılığı kulübü bu masala bir başlık belirlediler. Türkçe öğretmenlerimiz ise ortaya çıkan bu masalı senaryolaştırdı.

Senaryolaştırılan oyunumuza ikinci dönemden itibaren hafta içi öğle teneffüslerinde ve hafta sonu provalarda çalışılarak hazırlanıldı. 

Oyunun müzikleri Müzik zümresi, koreografisi Beden Eğitimi zümresi, dekorları ise Görsel Sanatlar zümresi tarafından düzenlendi. 

Oyunumuz sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki oturum şeklinde sahnelenmiştir.

Son DüzenlenmeSalı, 08 Mayıs 2018 09:21
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000