Logo
Bu sayfayı yazdır

Yazar Aslı Eti ile Kendimize Yolculuk

Yazar Aslı Eti ile Kendimize Yolculuk

Ortaokul Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Zümremiz ve Program Geliştirme Ölçme ve Değerlendirme Birimimiz, yazar Aslı Eti’nin “Unutma Beni” adlı kitabından yola çıkarak 27 Nisan 2018 tarihinde amfi tiyatroda öğrencilerimizle bir drama gösterisi sahneledi. 7. sınıf öğrencilerimizin iki oturumda izlediği gösteride, yazar Aslı Eti de bizlerle birlikte olarak bir söyleşi gerçekleştirdi.

Unutma Beni adlı romanın kahramanı İda ve toprağından koparıp yanına aldığı kar lalesinin yolculuğunu anlatan dramada İda’nın; dağı aşması, zorluklara katlanması, köklerinden koparıp aldığı çiçeği yeniden yerine götürmesi ve tüm bunlar yaşanırken dünyada her şeyin birbirine bağlı olduğunu fark etmesi, karakterinin ve yaşam felsefesinin gelişimi başarılı bir şekilde yansıtıldı.

Öğrencilerimizin sunumunu çok beğendiğini ifade eden Aslı Eti söyleşiye, yaşamın da bir öykü olduğunu ifade ederek başladı. Kendimizle ilgili sahip olduğumuz “Yeteri kadar iyi değilim” düşüncesinin gerçek olmayan olumsuz düşünceler olduğunu ve kişileri kısıtladığını ifade ederek “Yeteri kadar iyi olmadığımız öyküler yazmaya başlıyoruz. En iyi yaşam öykümüze bir türlü ulaşamıyoruz.” dedi. Yazarlık mesleğine geçiş yapana kadar kendisinin de böyle hissettiğini anlatan Eti, “Gerçek olmayan bu düşünceleri kırmak için bir yol var” diyerek Carl Jung’un öyküler haritasına atıfta bulundu. Bu harita üzerinde kahramanın yolculuğunun aşamalarını anlattı ve insanı gerçekte olduğu kişiye bir adım daha yaklaştıran iksirden bahsetti.

“Değişim zihinde ve kalpte gerçekleşir. Deneyimleyip kavradıklarımız, kendimizle ilgili inancımız, yaşamımız olur" diyen Aslı Eti, söyleşinin sonunda öğrencilerimizin sorularını yanıtladı.

Son DüzenlenmePazartesi, 30 Nisan 2018 08:06
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000