Haberler

25 Nisan Dünya DNA Günü Okulumuzda Çeşitli Etkinlikler ile Kutlandı

1953 yılında James Watson ve Francis Crick tarafından DNA’nın yapısının keşfedilmesi, Dünya’da her sene 25 Nisan tarihinde kutlanmaktadır. Okulumuz lise kısmında da DNA Günü 25 Nisan 2018 Çarşamba günü öğrencilerimizin Biyoloji Öğretmeni Leyla YAĞUŞ ile hazırladığı çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Bu kapsamda öğrencilerimiz Genetik hastalıklar, Klinefelter Sendromu, Hiroşima patlaması, Genetiği Değiştirmiş Organizmalar, Rosalind Franklin ve Babalık Testi hakkında hazırladıkları bilgileri arkadaşları ile paylaştılar.

11. sınıf öğrencilerimiz tarafından yazılan senaryo doğrultusunda bir suç mahalli oluşturuldu, katılımcı gruplar tarafından toplanan kanıtlar biyoteknolojik açıdan değerlendirilerek suçlu bulunmaya çalışıldı.

11. ve 12. Sınıflarımızın katkısı ile bir DNA Modeli oluşturuldu ve 12. Sınıf öğrencilerimizden Yankı AYHAN ve Anıl ÖZBAYRAM tarafından çekilen “DNA’nın Keşfi Yolculuğu” konulu kısa film öğrencilerimiz tarafından ilgi ile izlendi.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Ahmet Çağlar ÖZKETEN ve Gazi Üniversitesi Biyoloji Bölümü Araştırma Görevlisi Dr. Betül AYDIN, Biyoteknoloji ve Moleküler Biyoloji konularında son dönemdeki gelişmeler ve kullanım alanları hakkında öğrencilerimiz ile bilgilerini paylaştılar. 

Son DüzenlenmeCuma, 27 Nisan 2018 14:09