Haberler

22. Avrupa Gençlik Parlemantosu Ulusal Seçim Konferansı

12.04.2018 – 16.04.2018 tarihleri arasında ODTÜ Geliştirme Vakfı Okulları ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen öğrencilerin katıldığı 22. Avrupa Gençlik Parlemantosu Ulusal Seçim Konferansı’nda okulumuzu Politika ve Diplomasi Kulübü öğrencilerimizden  Melisa DERTLİ (10G), Didem Zeynep ÜNAL (10C), Ada YILDIRIM (10C), Mete HERGÜL (10D),  Tan ELÇİN (10B) temsil ettiler.

Konferans süresince Melisa DERTLİ – FEMM  / Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Komitesi, Didem Zeynep ÜNAL  - CULT / Kültür ve Eğitim Komitesi, Ada YILDIRIM - IMCO / İç Piyasa ve Tüketiciyi Koruma Komitesi, Mete HERGÜL - AFCO / Anayasa İşleri Komitesi,  Tan Elçin AFET / Dış İşleri Komitesi’nde çalıştılar.

Gençlerin dünya sorunlarını tartıştığı platformda, öğrencilerimize İngilizce öğretmenleri Gökçe Gürsoy danışmanlık yaptı. Konferansta öğrencilerimiz Okulumuzu en iyi şekilde temsil ederek, diğer okul öğrencileri ile işbirliği içinde Avrupa Gençlik Parlamentosu’na seçilmek için etkin bir şeklide çözüm önerileri sunmuşlardır. Seçim sonuçları 20 gün içinde açıklanacaktır.

5 gün süren konferansta öğrencilerimizin komite dağılımı söyledir:

Ada YILDIRIM, IMCO - Internal Market and Consumer Protection / İç Piyasa ve Tüketiciyi Koruma Komitesi

Didem Zeynep ÜNAL, CULT - Committee on Culture and Education / Kültür ve Eğitim Komitesi

Melisa DERTLİ, FEMM - Committee on Women’s Rights and Gender Equality / Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Komitesi

Mete HERGÜL, AFCO - Committee on Constitutional Affairs / Anayasa İşleri Komitesi

Tan Elçin, AFET - Committee on Foreign Affairs / Dış İşleri Komitesi

 

 

 

Son DüzenlenmeCuma, 20 Nisan 2018 15:43