Logo
Bu sayfayı yazdır

7. Sınıf Öğrencilerimiz Bilimi Marslı Filmiyle Kurguluyor

7. Sınıf Öğrencilerimiz Bilimi Marslı Filmiyle Kurguluyor

7. sınıf öğrencilerimiz Türkçe Zümresi tarafından gerçekleştirilen “Bilimi Kurguluyoruz” etkinliğinde,  programlarında yer alan bilim ve kurguyu ayırt etme kazanımına “Marslı” filmi ile ulaştı.

Öğrencilerimiz, etkinliğin hazırlık çalışması olarak Mars ile ilgili merak ettikleri soruları bir kâğıda yazdı. Soru panosuna asılan bu sorular sınıfta büyük grup tartışması tekniğine uygun olarak değerlendirildi. Ayrıca Mars ile ilgili güncel haberleri inceleyip filmdeki bilimsel gerçeklere de hazırlanmış oldular. Filmi izlemeden önce yapılan çalışmalar, öğrencilerimizin farkındalıklarının artması, eleştirel düşünme ve empati kurma becerilerine de katkı sağladı.

Andy Weir’in 2012 yılında en iyi bilim kurgu roman ödülüne layık görülen “Marslı” romanından uyarlama film, kısaltılıp 4 bölüme ayrılarak izlendi. Bölüm sonlarında yer alan sorularla öğrencilerimiz, filmdeki karakterin yerine kendini koyarak olayları değerlendirme, problem çözme, sorgulama ve durum eleştirisi yapmış oldular. 

Son bölümü Hi-Tech sınıfında 7D teknolojisi ile izlenen filmin değerlendirme soruları öğrenciler tarafından kumanda sistemi ile yanıtlanarak bireysel ve sınıf bazındaki sonuçları anında değerlendirildi. Teknolojinin ön planda olduğu bir filmi, teknolojik bir ortamda izlemek öğrencilerimiz için ayrıca motive edici oldu.

Bilim kurgu tür özelliklerini izledikleri “Marslı” filmi ve okudukları birkaç öykü üzerinden kavrayan öğrencilerimiz son olarak öğrendiklerini birleştirerek bu türde bir öykü yazdılar. Yazdıkları öyküler 7. sınıflar arasında yapılan “Aklın Savruk Düşleri” adlı yarışmada kurul tarafından değerlendi.Yarışmada dereceye giren öğrencilerimiz, öykülerini okul radyosunda seslendirdi. Öğrencilerimize ödülleri,Okul Müdürümüz Sayın Ayşe Nalan Kaskan ve Müdür Başyardımcımız Sayın Yılmaz Bal tarafından verildi.

Son DüzenlenmePerşembe, 19 Nisan 2018 07:56
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000