Haberler

23 Nisan Kutlamalarımız Anaokulumuzun Ülkeler Gösterisi ile Başladı

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarımız Anaokulumuzun geleneksel “Ülkeler Gösterisi” ile başladı. Anaokulu A2 sınıflarımızın öğretmenleri ile birlikte seçtikleri bir ülkeyi tanıdıkları, dünya haritasındaki yerini, tarihi ve kültürel özelliklerini öğrendikleri ve daha sonra velilerine hazırladıkları “Ülkeler Gösterisi”ni her yıl olduğu gibi beğeniyle izledik.

Yeşil Sınıfımız, yoganın anavatanı Hindistan’ı, Turkuaz Sınıfımız haritada bir çizme şeklinde göründüğünü keşfettikleri İtalya’yı, Sarı Sınıfımız marakas dansı ile Meksika’yı rengarenk kostümleri ile sundular.

İngiliz rock grubu Pink Floyd’un “We don’t need no Education” şarkısı ile sahneye çıkan Pembe sınıfımız, sergiledikleri gösteri ile bizlere İngiltere’nin ünlü müzik grupları olduğunu hatırlattılar. Mavi sınıfımız futbolda nam salmış Brezilya Milli Takımının renkleri ile özgün danslarını sergilediler. Flamenko dansı ve boğa güreşi ile ünlü İspanya’yı Lila sınıfımız, tamtamları ve yerli danslarıyla Güney Afrika’yı Mor sınıfımız, kovboy dansıyla özgürlükler ülkesi Amerika Birleşik Devletlerini Turuncu sınıfımız sundu.

Ülkelerin en güzeli, cennet vatanımız Türkiye Cumhuriyeti’ni, şanlı bayrağımızın renklerini taşıyan Beyaz ve Kırmızı sınıflarımız birlikte temsil ettiler. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk çocukları ile birlikte tüm dünya çocuklarına armağan ettiği bayramın kendileri için ne büyük anlamlar taşıdığını en güzel biçimiyle ifade eden öğrencilerimize, final tablosunda eşlik eden tüm sınıflarımız hep birlikte İzindeyiz Yüce Atam ve Kolej Marşı’nı söylediler. Gösteriyi izleyen velilerimiz de öğrencilerimizin bu coşkusuna alkışlarla ortak oldu.

 

 
Son DüzenlenmePazartesi, 08 Ekim 2018 08:32