Edinburgh Uluslararası Bilim Festivali Gezisi

7.sınıf öğrencilerimizden 24 kişilik bir grup ile 31 Mart- 03 Nisan 2018 tarihlerinde Fen Bilimleri Öğretmenleri Birtanem DOĞANAY ve Şehval SAKAL rehberliğinde Edinburgh Bilim Festivali gezisi gerçekleştirildi.

Gezinin ilk gününde National Museum of Scotland’ta yer alan bilim festivaline katılan öğrencilerimiz, buradaki etkinlikleri inceleyerek ve müzeyi gezdiler.  Harry Potter’ın hayat bulduğu Elephant House Cafe ve Greyfriers Graveyard turunun ardından müzikal gösteriyi izlediler.

İkinci gün 4D sinema ve planetaryum ile dünyanın oluşumunun anlatıldığı "Our Dynamic Earth" aktivitelerinde bulundular. Edinburgh Kalesi'ni gezen grubumuz daha sonra Camera Obscura aktivitelerini büyük bir keyifle gerçekleştirdi.

Üçüncü gün ise bilim festivalinin düzenlendiği City Art Center’a giderek, Bilim Festivali etkinlikleri ve workshoplara katıldılar. Edinburgh Üniversitesi kampüsünün tanıtımına katıldılar. Royal Mile turu ile şehir gezisi yaparak ziyaretlerini sonlandırdılar.

Son DüzenlenmePerşembe, 19 Nisan 2018 07:48