Logo
Bu sayfayı yazdır

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK LİSELER ARASI EDEBİYAT PLATFORMU TOPLANDI

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK LİSELER ARASI EDEBİYAT PLATFORMU TOPLANDI

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK LİSELER ARASI EDEBİYAT PLATFORMU TOPLANDI

Okulumuzun sekiz yıldır ev sahipliğini yaptığı Türkiye’nin liseler arası en büyük edebiyat platformu olan “Liseli Genç Eleştirmenler Sempozyumu”, 13 Nisan 2018 tarihinde toplandı. Türkiye’nin çeşitli illerinden katılan 1000'e yakın öğrenci ve öğretmen, iki gün sürecek sempozyumda edebî ve entelektüel birikimlerini paylaşacaklar.

Bu yıl “Kitaplar kanatlandırır” sloganı ile düzenlenen sempozyumun açılışı 13 Nisan'da, Lise Kısmı Çok Amaçlı Salonda yapıldı. Açılışta gençlere seslenen Lise Müdürümüz Sedef Eryurt, "İki gün boyunca yazınsal yapıtlar arasında geçen yolculuğunuz eminim ki bir çoğunuzun alacağı edebî tat açısından eşsiz bir deneyim olacaktır... Burada ele aldığınız yapıtları değerlendirirken edindiğiniz yetileri, yaşantınızda karşılaştığınız her şeyde sergileyebilmenizi umuyorum." diyerek katılımcı okullara ve sempozyumda emeği geçenlere teşekkür etti.

Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Fatma Sever konuşmasında, "Günümüzde toplumları birbiri ile karşılaştırmada en genel geçer ölçüt o toplumun bilime ve sanata katkı ölçüsüdür. Bir toplumda düşünen, duyarlı, yaratıcı bireylerin yetiştirilmesi ile o toplumun bilimsel ve sanatsal yaratılara katkı sağlama oranı arasında güçlü bir ilişki olduğu bilinmektedir. Bu nedenledir ki çağdaş bir toplum yaratmanın, bilime sanata katkı sağlayan yaratıcı bir toplum oluşturmanın en etkili yolu, düşünen duyarlı bireyler yetiştirmektir." diyerek bu bireylerin nasıl yetiştirileceği sorununun eğitim uygulamaları geliştirerek aşılacağına vurgu yaptı.

Açılışın ardından katılımcılar, iki gün sürecek atölye çalışmaları için farklı gruplara dağıldılar. Tiyatro, şiir, öykü, roman, edebiyattan sinemaya ve televizyona uyarlama, yaratıcı drama, masal, hikaye anlatıcılığı ve çizgi roman türlerinde gerçekleştirilen on altı farklı atölye çalışmasında, eleştirel okuma tekniği ile edebî yapıtları inceleyerek birbirleri ile düşünce ve yaklaşımlarını paylaştılar, güzel ve anlamlı dostluklar kurdular. Türkçe’nin yanı sıra İngilizce, Almanca ve Fransızca dillerindeki yapıtların da incelendiği atölye çalışmaları, gençlere, yabancı dil becerilerini sergileme ve geliştirme olanağı da sunmaktadır.

Türk Dili ve Edebiyatı Zümresinin öğrencilerimizle birlikte organizasyonunu yaptığı sempozyuma 2. Yabancı Diller Zümreleri de katkı sağladı. 

Sempozyumun sonunda LGES Koordinatörü Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Işıl Çırakoğlu katılan tüm okullara teşekkür etti. Sempozyum toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Son DüzenlenmePerşembe, 02 Kasım 2023 15:45
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000