Haberler

3 Boyutlu Tasarımlarımızla Hayal Gücümüzü Zorladık, İcatlar Yaptık!

   

5. sınıf öğrencilerimiz Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersinde Tinkercad modelleme aracını kullanarak geleceğe yönelik hayaller kurdular ve 3 boyutlu tasarımlar yaptılar.

Günümüzde endüstriyel tasarım ve kişiye özel ürünler oldukça önem taşımaktadır. 3 boyutlu modelleme ve düşünme yeteneğini ilerleyen yaşlarda kazanmak oldukça zordur. Bu yeteneği küçük yaşlarda kazandırmaya çalıştığımız öğrencilerimize farklı bir bakış açısı, gerçeklik hissi ve daha birçok yönden katkı sağlayacağını düşündüğümüz 3 boyutlu tasarım çalışmalarını derslerimize entegre ederek yaratıcılıklarını ortaya çıkarmalarına destek olduk.

3 boyutlu tasarım, öğrencilere bilişsel, duyuşsal ve kinestetik alanlarda katkı sağlayarak üretmeyi düşündükleri materyalleri ya da disiplinler arası ilişkilerle birleştirilerek işlenen herhangi bir konuyu, daha somut ve kalıcı bir şekilde kavramalarına olanak tanımaktadır.

Öğrencilerimizin bu farkındalığa sahip olmaları amacıyla 5. sınıflarımızda başlattığımız “Tasarımınla Şehri Kurtar Projesi” kapsamında yapılan tasarımlarda, dünyanın gelecekte karşılaşabileceği olası sorunların 3 boyutlu tasarımlar yardımıyla nasıl çözülebileceğine yönelik ürünler oluşturuldu.  Projeler tamamlandıktan sonra öğrencilerimiz, tasarımlarını anlatan bir sunum hazırladılar ve icatlarını arkadaşlarıyla paylaşarak fikir alışverişinde bulundular.

 

Son DüzenlenmePerşembe, 12 Nisan 2018 14:41