Haberler

Arduino ile Elektronik ve Programlama

Seçmeli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi alan 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz Arduino ile robot programlama uygulamaları yaptılar.

Arduino, açık kaynak kodları bulunan, üzerinde sensörleri olan ve mikroişlemciler veya farklı kodlar ile bir çok devreyi yapabilen bir proje geliştirmeplatformudur. Son yıllarda özellikle robotik projelerde,mikroişlemcili devreler başta olmak üzere, elektronik ve programlama öğrenmek isteyen kişiler tarafından sıkça kullanılmaktadır.

  

Bu kapsamda, Seçmeli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi alan öğrencilerimiz, Arduino işlemciler hakkında bilgi sahibi oldular ve temel elektronik devre elemanlarını tanıdılar. Breadbord’un özellikleri, ledleri farklı şekillerde yakma, direnç ve buton kullanımı, RGB ve LDR uygulamaları, potansiyometre ve buzzer uygulamaları gibi birçok devre elemanının kullanımını eğlenerek öğrendiler. 

Öğrencilerimiz,  Scratch for Arduino ile yazdıkları programı Arduino işlemciye aktararak programlama becerisinin yanı sıra elektroniğe de giriş yaparak devreler oluşturdular ve kullandıkları akıllı cihazlarla hayata geçirdiler.