Logo
Bu sayfayı yazdır

Prof. Dr. Ferhunde Öktem Veli ve Öğretmenlerimize “Sınırlarla Barışmak” Konulu Bir Seminer Verdi

Prof. Dr. Ferhunde Öktem Veli ve Öğretmenlerimize “Sınırlarla Barışmak” Konulu Bir Seminer Verdi

Hacettepe Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Ferhunde Öktem, 24 Mart 2018 tarihinde öğretmen ve velilerimize “Sınırlarla Barışmak” konulu bir seminer verdi.

Büyüme ve gelişmeyi bedensel, ruhsal, bilişsel ve toplumsal gelişim adında dört ana dalı olan bir ağaca benzeten Prof. Dr. Öktem; bir çocuğun sağlıklı yetişmesi için bu dört dala bütüncül bir bakış açısıyla yaklaşmanın öneminin altını çizdi. Bebeklikten itibaren anne babanın tavır ve tutumlarının çocuğun yetişmesinde temel etken olduğunu belirtti.

Prof. Dr. Öktem, sınırların büyüme ölçütü olduğunu ve sınırsız bir dünya algısının çocuklara zarar verdiğini belirtti. Çocuklara öz disiplin kazandırmak için aile içi sınırların net ve tutarlı olması gerektiğini; aksi durumda hem çocukların yetilerinin yeterince ortaya çıkamadığını hem de aile içi iletişimin daha büyük zararlar gördüğünü çeşitli yaş gruplarına ilişkin örnekleriyle anlattı.

Sunumun sonunda farklı yaş gruplarında sınırlar konusunda soruları olan anne babaların sorularına cevap veren Prof. Dr. Öktem, çocukların onlarca arkadaşı olabileceğini, fakat sadece tek bir anne ve babasının olacağını; bu nedenle çocukların arkadaş değil anne baba rollerine ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Son DüzenlenmePazartesi, 08 Ekim 2018 08:32
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000