Haberler

Dünya Tiyatrolar Günü’nde Tiyatro Sanatı Ele Alındı

27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü nedeniyle Lise Kısmımızda etkinlikler gerçekleştirildi. TED Tarafsız Kulübü öğrencileri Eylül Doğa Oral ve Aybike Müftüoğlu tarafından konferans salonunda, Türk sinema ve tiyatrosunun çınarlarından Münir Özkul ve Türk tiyatrosunun ilk Müslüman kadın oyuncusu Afife Jale’nin yaşam öyküleri anlatıldı. Her iki sanatçının da tiyatro ile tanışmaları, yaşadıkları zorluklar, aile yaşamları, yer aldıkları oyunlar ve Türk tiyatrosuna katkıları anlatıldı.

    

Ardından TED Münazara Kulübümüz, konferans salonunda bir maç gerçekleştirdi. Hükümet gurubu Darülbedayi “Gerçek yaşamdan beslenen tiyatro oyunları toplumu yönlendirip etkilemede önemli bir araçtır.” derken Muhalefet grubu “Hayal gücünden beslenen tiyatro oyunları toplumu yönlendirip etkilemede önemli bir araçtır.” tezini savundu. Hükümet gurubu toplumsal gerçekçiliğin, nesnel bir yanı olmasından hareketle kitlelerin empati kurması ve ortak bir yargı oluşturması açısından önemli olduğunu belirtirken Muhalefet gurubu ise sürreal, hayal gücüne dayanan tiyatronun bireyin kendi sınırlarını aşmasını ve çeşitliliği sağladığını savundular.

  

Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanımız Fatma Sever, Felsefe Zümre Başkanımız Müge Dölek ve Tarih öğretmenimiz Sevil Barlas’tan oluşan jüri, maçın galibini Hükümet gurubu olarak açıkladı. Münazara Külübü öğrencilerimize çalışmalarında Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimiz Başak İNGİN ve Betül BUZLUK rehberlik ettiler.

  

Maçı kim alırsa alsın günün sonunda kazanan “Tiyatro” oldu.  

Son DüzenlenmeSalı, 27 Mart 2018 15:33