Logo
Bu sayfayı yazdır

Su Yüzeyindeki Sanat: Ebru

Su Yüzeyindeki Sanat: Ebru

7. sınıf Halk Kültürü seçmeli dersi öğrencileri, 22 Mart 2018 Perşembe günü Sosyal Bilgiler Öğretmeni Songül KUMBASAR rehberliğinde, Ebru Sanatçısı ve Eğitmeni Esengül Boyacıoğlu İnalpulat’ın konuk olduğu keyifli bir atölye çalışması gerçekleştirdiler.

Avrupa’da “Türk Kağıdı” olarak bilinen Ebru Sanatının nasıl yapıldığı, kullanılan malzemeler, tarihsel süreç içerisindeki gelişimi ve kültürümüz için öneminin konu edildiği söyleşinin ardından öğrencilerimiz, Esengül Boyacıoğlu İnalpulat’ın eğitmenliğinde Ebru Sanatını deneyimleme fırsatı buldular. Öğrencilerimiz bu etkinlik ile kültürümüzün bir parçası olan Ebru Sanatını hem öğrendiler hem de duygu ve düşüncelerini su yüzeyine yansıtarak birbirinden harika görsel ürünler ortaya çıkardılar. Farklı desenlerde kitap ayraçları yaparak bir ürün ortaya çıkarmanın mutluluğunu yaşadılar. Bazı öğrencilerimiz atölye çalışması esnasında Ebru Sanatına ilgi ve yetenekleri olduğunu keşfederek yeni hobi alanları edindiler.

Keyifli etkinliğinin sonunda konuğumuza okulumuz adına, günün anısına, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün temsili nüfus cüzdanı armağan edildi.

    

Son DüzenlenmePazartesi, 26 Mart 2018 15:52
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000