Logo
Bu sayfayı yazdır

ABD Büyükelçiliği E3 Platformu Okulumuzda

ABD Büyükelçiliği E3 Platformu Okulumuzda

ABD Büyükelçiliği’nin Türk Amerikan Derneği ile ortaklaşa gerçekleştirdiği İngilizce dili, girişimcilik ve eğitim konularındaki platformu E3, 19-23 Mart 2018 tarihleri arasında Okulumuzun Spor ve Sanat Merkezi’nde, öğrencilerimizin ziyaretine açık olacak. Açılan stantla ve düzenlenen etkinliklerle İngilizce, ABD'de eğitim fırsatları ve girişimcilik gibi konularda öğrencilerimiz bilgilendirilecek.

Her sınıf düzeyinden öğrencilerimizin ziyaret ettiği E3 Platformu’nda ilk gün Türk Amerikan Derneği Dış İlişkiler ve Programlar Sorumluları Dilara ÖZBAY ve Gözen ÖNGELEN eşliğinde öğrencilerimize 3D yazıcılar tanıtıldı. Yazıcılar hakkında verilen kısa bilginin ardından bu cihazların gelecekte hangi amaçla  kullanılacağı konusunda öğrencilere hayal güçlerini kullanarak tahminler yürütmeleri istendi. Orijinal fikirleri olan öğrencilerimize küçük hediyeler dağıtıldı. Sonrasında öğrencilerimiz, gruplar halinde stantta bulunan tabletlerin başına geçerek hep birlikte İngilizce kelime türetme oyunu oynadılar.

Öğleden sonra ABD Ankara Büyükelçiliğinde görevli Okulumuz mezunu Deniz Gürsan ATALIK, Lise öğrencilerimize yönelik “ABD’de Lisans Eğitimi” konulu bir seminer verdi.

Serginin son gününde 3 Dörtgen şirketinden Ufuk Akengin, Lise, Ortaokul ve İlkokul öğrencilerimize üç oturumda 3D yazıcıların kullanımı ve hayatımızdaki rolü üzerine konferans verdi. Öğrencilerimiz arasında düzenlenen selfie yarışmasını ise 11/İ sınıfından Akın Kılıç kazandı. Yarışmanın ödülü olan iwatch'u Lise Müdürümüz Sedef Eryurt takdim etti.

 

 

Son DüzenlenmeCuma, 30 Mart 2018 14:37
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000