Haberler

Bir Asırlık Destan Çanakkale

“18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü”nü, Okullarımızda düzenlenen etkinliklerle kutladık. Türk tarihinin bir asırlık destanı Çanakkale Savaşlarını, savaşın kaderini değiştiren büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ü ve vatanımız uğruna can veren isimsiz kahramanları saygı, minnet ve şükranla andık.

Ortaokul Kısmımızda Sosyal Bilgiler ve Müzik Zümremiz tarafından hazırlanan “Çanakkale’yi Anlamak ve Anlatmak” konulu anma programında öğrencilerimiz, savaşın farklı yönlerini anlatan bir panoroma çizdiler. Okul Koromuz ve orkestramızın, Anzak şarkıları ve Çanakkale türkülerini seslendirerek bizlere duygulu anlar yaşattığı sunumda Çanakkale Deniz ve Kara Savaşları, İtilaf Devletleri ve Osmanlı açısından savaşın sonuçları, savaşın propaganda araçlarından biri olan kartpostallar, Türk ve Anzak askerleri arasında gelişen dostluk, Çanakkale’nin İsimsiz kahramanlarından Teğmen İbrahim Naci’nin günlüğü ve Yarbay Mustafa Kemal’in zaferin elde edilmesindeki büyük rolünü ele alındı.

5. sınıf öğrencileri Okul Radyosu'ndan yaptıkları sunumla günün anlam ve önemini belirttiler. 5. sınıflar korosunun hazırladığı  öğle teneffüsündeki  “Çanakkale Şehitlerini Anma” oratoryosu da beğeniyle izlendi.

  



 

İlkokul Kısmımızda öğrencilerimiz Okul Radyosu'ndan günün anlam ve önemine ilişkin bir program sundular. Öğle saatlerinde ise 2.-3. Sınıflar Koromuz ve ardından 4. Sınıflar Koromuz Kolej Sokağı’nda konser verdi. Velilerimizin de yoğun ilgi gösterdiği konserlerde öğrencilerimiz, “Çanakkale Ruhu”nu şiirler, türküler ve marşlarla bizlere anlattılar ve yaşattılar.

Lise Kısmımızda Okul Radyosu'ndan öğrencilerimize seslenen Tarih öğretmenimiz Muazzez İlhan, Mustafa Kemal Atatürk'ün yüzyılların nadir olarak yetiştirdiği bir dahi  olduğunu vurguladığı konuşmasında, Çanakkale'de işgal güçlerinin 25 Nisan 1915 günü gerçekleştirdiği çıkartmada asıl hedefi gören ve ordu yedeği güçleri harekete geçiren Mustafa Kemal'in, İngiliz resmi tarihine ve dönemin İngiltere Denizcilik Bakanı Churchill’e göre “Kaderin Adamıı" olduğunu ifade etti.

 

Son DüzenlenmeSalı, 20 Mart 2018 12:16