14 Mart Dünya Pi Günü Okullarımızda Etkinliklerle Kutlandı

Matematiğin meşhur sabiti Pi sayısına özel olarak her yıl kutlanan 14 Mart Dünya Pi Günü nedeniyle  Ortaokul ve Lise Kısmımızda çeşitli etkinlikler yapıldı.

Bu kapsamda Ortaokulumuzda 12 Mart 2018 Pazartesi günü 7. sınıflar arasında gerçekleştirilen Matematik Yarışması’nda;

Kaan AYDINLI, Basay Kaan TAYFUN, Kuter KARATAŞ’tan oluşan 7C sınıfı birinci,

G. Nehir GÜLKANAT, Cevat KÜÇÜK, Ege YAZICI’dan oluşan 7O sınıfı ikinci,

Doğa COŞAR, Ali Emir ALSIRT, Murat Efe KÖSEOĞLU’dan oluşan 7Y sınıfı ise üçüncü oldu.

14 Mart’ta Ortaokulumuzda Pi Günü radyo anonsu ile başladı. Öğle saatinde ise öğrenciler, Pi sayısının basamaklarını ezberden söylemek için birbirleriyle yarıştılar. Yarışmada virgülden sonra 124 basamağı ezbere okuyan öğrencimiz Nehir DELİCE (7B) birinci, 58 basamakla Ceren KALLİOĞLU (7T) ikinci olurken, üçüncülüğü 27 basamakla Arhan GARİPOĞLU (8B) ve Adem Berk ÇAKMAK (7T) paylaştı. Kolej Sokağı’nda kurulan stantta ise merak eden öğrenciler, doğum günlerinin pi sayısının hangi basamağında saklı olduğunu bir program yardımıyla öğrendiler.

Lise Kısmımızda ise Dünya Pi Günü’nde öğrencilerimiz Çok Amaçlı Salonda gün boyunca gerçekleştirdikleri sunumlarla, matematiği ve Pi sayısını oyunlaştırarak arkadaşlarına aktardılar.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 14 Mart 2018 15:30