Logo
Bu sayfayı yazdır

MÜZELERLE ZAMANDA YOLCULUK KULÜBÜ KOKULARIN VE ŞEHİRLERİN HİKAYELERİNE YOLCULUK

MÜZELERLE ZAMANDA YOLCULUK KULÜBÜ KOKULARIN VE ŞEHİRLERİN HİKAYELERİNE YOLCULUK

    

Okulumuz  Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü, 5,6,7 ve 8. sınıf  öğrencileri  Müdür Yardımcıları İbrahim COŞKUN ve Hakan CAMGÖZ ,  Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Songül KUMBASAR, İbrahim KARAOĞLU, Ebru YÜCELER, Şener ŞENOCAKLI, Mehmet ÇIRAK, Ezgi ÜNLÜ, Arif ÜLGER  ve Büşra DÖNMEZ rehberliğinde Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi’ni gezdiler.

Öğrencilerimiz, Anadolu’da yaşamış; Hitit, Lidya, Roma, gibi birçok uygarlıkların eserlerini görmelerinin yanı sıra bu uygarlıkların kokuları ile buluşarak eşsiz bir yolculuğa çıktılar. 

    

    

“Koku ve Şehir Sergisi” ile Anadolu topraklarında yaşamış medeniyetlerin tarihsel koku dünyasını keşfettiler. Kahve, nane, kolonya çeşitleri gibi günümüzün hakim kokularının yanı sıra geçmiş dönemlerin esintilerini taşıyan safran, amber ve buhur suyu gibi farklı kokuların da üretim ve saklanma süreçleri hakkında bilgi sahibi oldular.

Müze sorumlusu Pelin OKVURAN’IN rehberliğinde verilen eğitim ile öğrencilerimiz kokuların, duygular ve yaşantılar üzerindeki önemini fark ettiler. Serginin son bölümünde koku testi ile karşılaşan öğrencilerimiz, sergi boyunca edindikleri deneyimleri sınama fırsatı buldular.

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000