ÖZGÜR PENCERE GENÇ KALEMLER ÖYKÜ YARIŞMASI SONUÇLANDI

ÖZGÜR PENCERE GENÇ KALEMLER ÖYKÜ YARIŞMASI bu yıl, on dördüncü kez düzenlendi ve yazmaya gönül vermiş genç kalemlere; öykülerini, akranlarının da yer aldığı bir platformda paylaşma olanağı sundu.  Biz de okulumuz lise kısmı olarak on altı (16) öyküyle bu yarışmaya katıldık, altı ödülle döndük.

Muzaffer İzgü anısına düzenlenen ve Feyza Hepçilingirler, Gülten Dayıoğlu, Mehmet Güler, Necdet Neydim, Nemika Tuğcu, Zeynep Aliye gibi çok değerli sanatçılarımızın bulunduğu saygın bir jüri tarafından değerlendirme yapılan bu önemli yarışmada bu yıl da ödüle layık görülen tüm eserler, Penceremde Öykü Var adlı kitapta toplanacak ve bu kitabın satışından elde edilen gelir de on dört yıldır olduğu gibi bu yıl da yoksul çocuklara bağışlanacaktır.

Bu yıl, okulumuzdan çok sayıda katılım olmuş, öykü sayısı, Türk Dili ve Edebiyatı zümresince oluşturulan bir komisyon tarafından gerçekleştirilen elemelerle önce 36’ya indirilmiş, daha sonrasında da 16 öykümüz bu yarışmaya gönderilmiştir. Toplamda 6 (altı) ödül alınması, okulumuz adına gurur vericidir.

Yazmayı seven öğrencilerimize destek olan, bilgi aktaran, onları yönlendiren ve onların yeteneklerini ortaya koyabilmeleri için yönlendiren değerli öğretmenlerimize de çok teşekkür ederiz.

1178 Öykü Arasından Seçilerek Ödül Kazanan Öğrencilerimiz ve Rehber Öğretmenleri şu şekildedir:

Üçüncülük

Öğrencimiz: Zeynep Kurt, SAKLAMBAÇ adlı öyküsüyle
Öğretmeni: Sevgi Çağlar

Jüri Özel Ödülü

Öğrencimiz: Simin Biçer, ERKENDEN adlı öyküsüyle
Öğretmeni: Havva Reyhan Kasırga

Özgür Pencere Özel Ödülü

Öğrencimiz: Asya İnce, GİDENLER adlı öyküsüyle
Öğretmeni: Emine Gültekin

Dil-Anlatım Özel Ödülleri

Öğrencimiz: Zeynep Cemre Sandallı, ÇOK KIYMETLİ SANAT ESERİ adlı öyküsüyle
Öğretmeni: Sevgi Küçükyavuz

Öğrencimiz: Ayşe Deniz Karabey, İKİ KERE İKİ adlı öyküsüyle
Öğretmeni: Başak Yılmaz

Muzaffer İzgü Özel Ödülü

Öğrencimiz : Selen Çakır, KİKO'NUN MUCİZESİ adlı öyküsüyle
Öğretmeni: Emine Gültekin

Ödül töreni, 25 Mayıs’ta Aydın’da Özel Başak Koleji’nde gerçekleştirilecektir.

Son DüzenlenmePazartesi, 12 Mart 2018 15:29