Haberler

Mezunumuz ve 1993 ÖYS Türkiye Birincisi Elif Uysal Bıyıkoğlu Lise Kısmımıza Konuk Oldu

    

5G telekomünikasyon sektörü ile ilgili hazırladığı iki yeni bilimsel teori, bilim dünyasında büyük yankı bulan 1993 ÖYS Türkiye birincisi ve mezunumuz, ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif UYSAL BIYIKOĞLU, 09 Mart Cuma günü Lise Kısmı Konferans Salonunda  BIYP 9-10-11. sınıflarımıza bir seminer verdi.   

Seminerde "Bilgi Çağı'nın Yapı Taşları ve Geleceği" hakkında öğrencilerimize bilgiler veren Prof Dr. Bıyıkoğlu, olasılık, Bilgi Kuramı (entropi, karşılıklı bilgi, kanal kapasitesi), haberleşmenin temelleri (frekans analizi, modülasyon, kodlama), haberleşme ağları (hücresel ağlar, Wi-Fi, TCP/IP, UDP), bilgi yaşı (tanımı, güncelleme tabanlı uygulamalar için önemi) konularına değinerek, veri analitiği konusunda çalışmayı düşünen öğrencilerimizin merak ettikleri soruları yanıtladı. 

Söyleşinin sonunda ODTÜ Elektrik Elektronik bölümü öğrecilerinden 2015 mezunumuz Elif Cüce ve Can Livanelioğlu da kürsüye gelerek üniversite tarafından desteklenen projelerini öğrencilerimizle paylaştılar.

    

 
Son DüzenlenmeSalı, 13 Mart 2018 10:56