Microsoft Ankara Teknoloji Zirvesi’ne Katıldık

Microsoft Türkiye’nin ev sahipliğinde Ankara’nın kamu ve ticari kurumlarındaki karar vericilerinin ve BT uzmanlarının buluştuğu en geniş katılımlı BT etkinliği Microsoft Ankara Teknoloji Zirvesi, 7 Mart 2018’de, JW Marriott Hotel’de yapıldı.

Bu sene 6. kez gerçekleştirilen zirvede, Kamuda Güvenlik Çözümleri, Dijital Dönüşüm ve Yeni Nesil Teknolojiler (Blockchain, Yapay Zeka, Nesnelerin İnterneti, Makine Öğrenme, Sanal Gerçeklik) vb. konu başlıkları sunuldu.

Eğitim Teknolojileri alanında ise okul uygulamaları olarak sadece TED Ankara Koleji vardı. Ortaokul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersi öğretmenlerimizden Burcu YILDIRIM’ın “Minecraft: Eğitim Sürümü ile Kodlama Müfredatlarınızı Oluşturun” sunumuna katılım oldukça yoğundu. Öğretmenimiz sunumda Minecraft Education Edition sürümünün eğitime entegrasyonu, oynayarak öğrenmede kodlamanın yeri, sınıf uygulamaları, çalıştay dönütleri ve MEB’nın bu alandaki müfredat çalışmalarını paylaştı.