Haberler

"İŞİMİZ MATEMATİK” 5. SINIFLAR ARASI MATEMATİK YARIŞMASI

19 ve 26 Şubat tarihlerinde ortaokul matematik zümresi tarafından düzenlenen ve iki aşamada gerçekleşen “İşimiz Matematik” yarışmasında 5. sınıf öğrencilerimiz arasından eleme sınavı sonucu seçilen 15 öğrenci üç grup halinde yarıştı.

19 Şubatta gerçekleşen ilk yarışmada Dehalar, Yenilmezler ve İlk Beş grupları problem çözme, akıl yürütme, ilişkilendirme, iletişim ve tahmin gibi matematiksel becerilere yönelik sorular çözerek yarıştılar.

    

    

26 Şubatta finali gerçekleşen yarışmada Yenilmezler ve İlk Beş grupları sayılar, ölçme, geometri, üçüncü boyut ve genel yetenek alanlarından farklı puan değerlerine sahip toplamda 20 soruyu yanıtlayarak yarıştılar. Yarışmanın 1.si Yenilmezler grubu oldu.

Yarışmanın 1.’si olan Yenilmezler grubundan Gökhan Avunduk, Yavuz Çilingir, Naz Eskin, Cenk Gürses ve Fatma Duygu Kandemir’e madalyalarını Ortaokul Müdürü Ayşe Nalan Kaskan verdi.

Yarışmanın 2.’si olan İlk Beş grubundan Metehan Erkan, Mert Çankaya, Can Tunç Sarıoğlu, Özge Akış ve Kuzey Şahin’e madalyalarını Ortaokul Müdür Başyardımcısı Yılmaz Bal verdi.

Yarışmanın 3.’sü olan Dehalar grubundan Kaan Bilgin, Batu Tezcan, Sanem Naz Kafalı, Burak Karakelle ve Berk Beylik’e madalyalarını matematik öğretmeni Seçil Kurbal verdi.

Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimizi kutluyor ve başarılarının devamlarını diliyoruz.