Logo
Bu sayfayı yazdır

9. Bilimsel Projeler Sergisi

9. Bilimsel Projeler Sergisi

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi öğrencilerinin “TÜBİTAK Ortaöğretim Kurumları Öğrencileri Arası Proje Yarışmaları”na yönelik olarak hazırladıkları projelerden oluşan “9. Bilimsel Projeler Sergisi”, 6 Mart 2018 tarihinde Lise Kısım Çok Amaçlı Salonda sergilenmeye başlandı.

Serginin açılışında konuşma yapan Lise Müdürümüz Sedef Eryurt, rasyonel düşünce ve bilimin önemine işaret ettiği konuşmasında, bugün insanlığa yararı olan hemen her şeyi, bilimin yol gösterici rolüne borçlu olduğumuzu ifade etti. “Elbette ki bu yarışmalardan birincilikle, ödülle dönmek sizin ve bizlerin en büyük isteklerimizdir. Ama en az bunun kadar önemli olan başka şeyler de analitik düşünme becerinizin ve iletişiminizin gelişmesi; karşınıza çıkan sorunlarla bilimsel yöntemlerle baş etme yeteneği ve sabrı kazanmak.” diyen Okul Müdürümüz projelerin hazırlanmasında emeği geçen öğrencilerimize ve öğretmenlerimize teşekkür etti.

  

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı Koordinatörümüz Demet İzgü ise konuşmasında “Dünyanın önde gelen bilgi toplumlarından biri olmak için teknolojik ürünlerin sadece tüketicisi değil, aynı zamanda bilim ve teknolojiyi en ileri düzeyde üreten bir konumda olmamız gerekmektedir. Bilimin ve teknolojinin üreticisi olmak için bilimsel araştırma yapmak, diğer bir ifade ile bilimin nesnesi değil öznesi olma zorunluluğu vardır” diyerek TÜBİTAK’ın açtığı yarışmaya BİY Programından 74, UB Programından 9, Ulusal Programdan 2 öğrenci olmak üzere toplam 85 öğrencimizin 57 proje ile başvurduğunu açıkladı.

   

    

Konuşmaların ardından rehber öğretmenlerimize  ve öğrencilerimize teşekkür belgesi ve katılım sertifikaları verildi. 9. Bilimsel Projeler Sergisi, 6-7 Mart tarihlerinde iki gün boyunca velilerimizin ve öğrencilerimizin ziyaretine açık olacak. TÜBİTAK  tarafından yapılan açıklamaya göre başvuruda bulunan 57 projemizden 17’si Bölge Sergisine davet edildi.


    

  

 

 
Son DüzenlenmeSalı, 06 Mart 2018 12:40
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000