Haberler

Dünya Güvenli İnternet Günü’nü Kutladık

Dünyanın 130 ülkesinde kutlanan bu günde, ülkemizde de “Daha iyi bir internet seninle başlayacak: Değerlerine sahip çık!” sloganıyla etkinlikler düzenlenmektedir.

Ortaokul Bilişim Teknolojileri ve Yazılım zümresi rehberliğinde;

5. sınıf öğrencilerimizden Eray Bakacak (5/D), Mavisu Ulupınar (5/C), Cem Pala (5/C) hazırladıkları güvenli internet konulu radyo sunumu yaptılar ve tüm 5. sınıf öğrencilerimiz hafta boyunca güvenli internet kullanımıyla ilgili sloganlar içeren afişler hazırlayarak günün anlam ve önemine dikkat çektiler.

    

    

Güvenli İnternet Günü etkinlikleri kapsamında 6.sınıf öğrencilerimizle "güçlü şifreleme,  işletim istemi ve programların güncellenmesi, lisanslı yazılım kullanımı, etkin güvenlik duvarı, e-posta güvenliği, bilinçli dijital vatandaşlık ilkeleri ile güvenli internet mümkün" diyerek, interneti kullanırken nasıl daha güvende olabileceğimize dair ipuçlarını paylaştık ve bu konudaki bilgilerimizle Kahoot ta yarıştık...

    

 Öğrencilerimizin sosyal medya kullanımı ve güvenliği ile ilgili görüşlerini almak için Google Forms uygulamasını kullanarak İnternet Güvenliği Anketi hazırladık ve anketin linkini QR kodlar ile paylaştık.

    

Ayrıca öğrencilerimizden Alinda BEKTAŞ ve Nehir OKAY güvenli internet ve sosyal medya kullanımına yönelik hazırlanan metni Okul Radyomuzdan paylaştılar.

Unutmayalım ki dijital dünyada gizlilik yoktur, paylaşılan her şey birileri tarafından görülür. İnternette güvende olmanız dileğiyle…                                                                 

 
Son DüzenlenmeCuma, 09 Şubat 2018 09:51