Haberler

CERN VE BİLİMSEL AVRUPA GEZİMİZ

8.Sınıf öğrencilerimizden 5 kişilik bir grup ile 22-27 Ocak 2018 tarihlerinde Fen Bilimleri Öğretmeni Dilek Pektaş rehberliğinde Bilimsel Avrupa Gezisi gerçekleştirildi.

Gezinin ilk durağı CERN’de (Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi) Globe ve Microcosm Müzelerinde gözlemler yapıldı. Diğer günlerde; Türkiye Cumhuriyet tarihinde önem taşıyan Lozan ve Montrö şehirlerinde antlaşmaların yapıldığı yerler görüldü. Bern şehrinde kurulmuş olan Einstein Müzesi turu ile Einsein’ın yaşamı ve o dönem ile ilgili bilgiler edinildi.

İsviçre’nin en büyük üniversitesi Zürih Üniversitesi,  rehber eşliğinde gezildi. Üniversite kampüsü ve kampüsteki yaşam alanları ile ilgili gözlemler yapıldı.

Technorama Bilim Müzesi’nde yüzlerce deney, bireysel uygulamalarla öğrenildi. Çikolata fabrikası gezisinde çikolatanın yapım aşamaları incelendi. Sensapolis eğlence parkında keyifli bir  gün ardından Porche Müzesi’nde farklı araçların üretim süreçleri öğrenildi.

Gezi süresince Cenevre, Lozan, Montrö, Zürih ve Stuttgart şehir turlarıyla, farklı şehirleri tanıyarak yeni bilgilerle gezimiz tamamlandı.