Haberler

Ortaokul Öğrencilerimiz Müzeleri Gezdiler

Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü ve Yaşayan Tarih Kulübü Gezisi

“Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü” ve “Yaşayan Tarih Kulübü” 8. sınıf öğrencileri 12 Ocak Cuma günü, Müdür Yardımcısı Hakan CAMGÖZ, Sosyal Bilgiler Öğretmenleri Ebru YÜCELER ve Arif ÜLGER rehberliğinde Mili Mücadele’nin yönetildiği I. Meclis Binası; Kurtuluş Savaşı Müzesi ve  Modern Türkiye’nin inşasını sağlayan devrimlerin gerçekleştirildiği II. Meclis Binası; Cumhuriyet Müzesi’ni ziyaret ettiler.

Gezi kapsamında öğrencilerimiz;

- 1920-1923 tarihleri arasında  I. Meclis  binası olarak kullanılan Kurtuluş Savaşı Müzesi’nde dönemin tüm olumsuz koşullarına rağmen “Ya istiklal, Ya Ölüm” düşüncesi etrafında toplanan milletvekillerinin fedakarlıklarını görme fırsatına sahip oldular.

-1924-1960 tarihleri arasında II. Meclis binası olarak kullanılan Cumhuriyet Müzesi’nde ise öğrencilerimiz,  Cumhuriyetimiz’in ilk üç Cumhurbaşkanının çalışma dönemlerini yansıtan olayları; sözleri, fotoğrafları, bazı özel eşyaları ile o dönemde; mecliste alınan kararlar ve kanunları incelediler.

Bu sayede öğrencilerimiz , T.C İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük derslerinde öğrendikleri konuları pekiştirme ve somutlaştırma fırsatı elde ettiler.

Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü  ve Kişisel Gelişim Kulübü Gezisi

Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü  ve Kişisel Gelişim Kulübü 7. sınıf öğrencileri  11 Ocak Perşembe günü Müdür Yardımcısı Hakan CAMGÖZ, Sosyal Bilgiler Öğretmenleri İbrahim KARAOĞLU, Şener ŞENOCAKLI ve Özlem OVALI GÜZEL rehberliğinde Anadolu Medeniyetleri Müzesi’ni gezdiler.
Gezi kapsamında Anadolu’da yaşamış çeşitli uygarlıklardan günümüze miras kalan eserleri yakından görme ve inceleme fırsatı bulan öğrencilerimiz  Sosyal Bilgiler dersinde öğrendiklerini somutlaştırma imkanı buldular.

8. Sınıf Bilim Uygulamaları Dersi Öğrencilerinin Rahmi Koç Müzesi Gezisi

8. sınıf Bilim Uygulamaları dersi etkinliği olarak Fen Bilimleri öğretmenleri Neslihan Karamehmetoğlu, Fatma Büyükgenç ve Özlem Dilek Pektaş eşliğinde 22, 29 Aralık 2017 ve 12 Ocak 2018 tarihlerinde Rahmi Koç Müzesi ziyareti gerçekleştirdi. Öğrencilerimiz ziyaret sırasında atölye çalışmasına katılarak, atık malzemelerden robot tasarımı yapma imkanı buldu.  

 

 

Son DüzenlenmePazartesi, 22 Ocak 2018 12:56