Haberler

5. Sınıf Öğrencilerimiz Fen Bilimleri Dersinde “Çoklu Çözümler Projesi” Kapsamında “Günısı” Etkinliğini Gerçekleştirdiler

Ortaokul 5. sınıf öğrencilerimiz, Fen Bilimleri dersinde “Çoklu Çözümler Projesi” kapsamında 4. etkinliklerini gerçekleştirdiler. “Isı ve Sıcaklık” konusu kapsamında olan “Günısı” adlı etkinlik 08-19 Ocak 2018 tarihleri arasında yapıldı. Bu etkinlikte öğrencilerimizin, ısı ve sıcaklık arasındaki ilişkiyi keşfederken fen, teknoloji, mühendislik ve matematik becerilerini kullanarak güneş enerjisi ile çalışan bir su ısıtma sistemi tasarlamaları amaçlanmıştır. Etkinliği gerçekleştirirken öğrencilerin temel bilgi ve becerilerini kullanmaları ve günlük yaşamlarındaki problemleri çözebilmeleri için yaratıcı çözümler üretmeleri hedeflenmiştir.


Öğrenciler, sınıflarında ve fen laboratuvarlarında sahip oldukları eğlenceli bir öğrenme ortamında, bir yandan akıl yürütme, tahmin etme, değerlendirme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, problem çözme, zamanı etkili kullanma, işbirliği ve karar verme gibi becerileri kazanırken; diğer yandan da konu dâhilindeki “Isı ve sıcaklık arasındaki temel farkları açıklar” ve “Sıcaklığı farklı olan sıvıların karşılaştırılması sonucu ısı alışverişi olduğuna yönelik deneyler yaparak sonuçlarını yorumlar” kazanımlarını gerçekleştirmişlerdir.

 

Son DüzenlenmePazartesi, 22 Ocak 2018 12:34