Haberler

Sertifikalı İlkyardım Eğitimlerimizi Gerçekleştirdik

  

Sağlıklı ve güvenli bir okul yaklaşımı içerisinde, Kurumumuzda görev yapan personelin ilkyardım konusunda bilgilendirilmesi ve sertifikalandırılması amacıyla 16-17 Aralık ve 23-24 Aralık 2017 tarihlerinde, hafta sonları iki tam gün olmak üzere Kızılay Mamak İYEM tarafından Okulumuzda ilkyardım eğitimleri verildi. Sosyal sorumluluk ve kişisel gelişim çalışması olarak planlanan eğitimlere tüm kısım ve bölümlerimizden gönüllü olarak katılan 76 çalışanımız “İlkyardımcı” sertifikalarını almaya hak kazandı. Böylelikle, daha önce kurumumuz tarafından gerçekleştirilen eğitimlerde ilkyardımcı sertifikası alan 50 çalışanımızla birlikte tüm kurum genelinde ilkyardım sertifikalı çalışan sayımız 126’ya ulaştı.


Herhangi bir kaza ya da yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin tıbbi yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması ya da durumun daha kötüye gitmesini önleyebilmek amacıyla olay yerinde, tıbbi araç gereç aranmaksızın mevcut araç ve gereçlerle yapılan ilaçsız uygulama olarak tanımlanan ilkyardımı bilmek, Kurumumuzun büyüklüğü ve hizmet alanının insan üzerine olması nedeniyle önem taşımaktadır.

Eğitimler sonunda TED Ankara Koleji ve Kızılay Mamak İYEM işbirliği nedeniyle, Kızılay Mamak İYEM Şube Sorumlusu Leyla Erdağı tarafından, kurumumuzu temsilen Müdür Yardımcımız Hakan Camgöz’e bir teşekkür plaketi sunuldu.

 

Son DüzenlenmePazartesi, 25 Aralık 2017 12:05