Haberler

5. Sınıf Öğrencilerimiz Fen Bilimleri Dersinde “Çoklu Çözümler Projesi” Kapsamında “Bor Madeninin Ağırlığını Ölçelim” Etkinliğini Gerçekleştirdiler

    

Ortaokul 5. sınıf öğrencilerimiz, Fen Bilimleri dersinde “Çoklu Çözümler Projesi” kapsamında 3. etkinliklerini gerçekleştirdiler. “Kuvvetin Ölçülmesi” konusu kapsamında olan “Bor Madeninin Ağırlığını Ölçelim” adlı etkinlik 04-15 Aralık 2017 tarihleri arasında yapıldı. 

Bu etkinlikte öğrencilerimizin, dinamometrenin çalışma prensibini kavramaları ve verilen malzemelerle kendi dinamometrelerini tasarlamaları amaçlanmıştır. Etkinliği gerçekleştirirken öğrencilerin fen, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinlerindeki temel bilgi ve becerilerini kullanmaları ve günlük yaşamlarındaki problemleri çözebilmeleri için yaratıcı çözümler üretmeleri hedeflenmiştir.

    

Öğrenciler, sınıflarında ve fen laboratuvarlarında sahip oldukları keyifli bir öğrenme ortamında; hem  akıl yürütme, yorumlama, tahmin etme, değerlendirme, eleştirel düşünme, yaratıcılık, karşılaştırma, problem çözme gibi becerileri kazanırken hem de konu dahilindeki kazanımları gerçekleştirmiş oldular.