Logo
Bu sayfayı yazdır

Ahmet TELLİ'nin Doğum Gününü Birlikte Kutladık

Ahmet TELLİ'nin Doğum Gününü Birlikte Kutladık

Ortaokul 7. sınıf Şiir Kulübü öğrencileri, 14 Aralık Perşembe günü Şair Ahmet Telli’nin 70. yaş günü için düzenlenmiş olan “Ahmet Telli: İmgeler, Sözcükler, Renkler” isimli sergiyi gezdi. 

Türkçe Zümresinin düzenlediği gezide öğrencilerimiz, mısraların renklere büründüğü sergiyi gezerken sanatın farklı dallarının iç içe geçtiği bir ortamda keyifli bir öğrenme süreci geçirdi. 

Ahmet Telli’nin de katılımıyla renklenen sergide, şairin yaşamını ve edebî kişiliğini konu alan bir barkovizyon gösterisi izlendi. 

    

Ahmet Telli, bir resim, heykel sergisi gezmenin kent kültürünün önemli bir unsuru olduğunu dile getirerek TED Ankara Kolejinin kent kültürü ile iç içe bireyler yetiştirdiğini vurguladı. 

Şairin doğum gününü kutlamak için öğrencilerimiz de Ahmet Telli’ye bir sürpriz hazırladı. 7/N sınıfından F. Ilgın Vural çello çalarken 7/O sınıfından G. Nehir Gülkanat şairin “Çocuksun Sen” isimli şiirini okudu. Böylece öğrencilerimiz heykel, resim ve şiiri müzikle de buluşturmuş oldu. 

Sergi sonunda Ahmet Telli ile yapılan söyleşide şiir ve şaire yönelik sorular yanıtlarını buldu.

Öğrencilerimiz Ahmet Telli’nin şiirlerinden hareketle yazdıkları öykü, şiir ve mektupları doğum günü hediyesi olarak kendisine sundular.

    

Son DüzenlenmeCuma, 22 Aralık 2017 13:55
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000