Logo
Bu sayfayı yazdır

Mezunumuz Onur Orkut ile Sahne Sanatları Üzerine Bir Söyleşi Gerçekleştirdik

Mezunumuz Onur Orkut ile Sahne Sanatları Üzerine Bir Söyleşi Gerçekleştirdik

  

The Liverpool Institute for Performing Arts'ta oyunculuk dalında öğretim görevlisi olarak çalışan mezunumuz Onur ORKUT, 22 Aralık 2017 tarihinde Lise Kısmımıza konuk oldu. Türkçe Tiyatro Kulübü, İngilizce Tiyatro Kulübü, Müzik Kulübü ve Performing Arts dersi alan öğrencilerimizle konferans salonunda bir araya gelen Orkut, onlarla tiyatro konusunda iki ders saati boyunca sıcak bir sohbet gerçekleştirdi.

ODTÜ Fizik’ten mezun olduktan sonra İskoçya Kraliyet Konservatuarı’nda Oyunculuk (uluslararası tam burs – Mary Marquis TV Oyunculuk Ödülü) ve Müzikal Tiyatro olmak üzere iki ayrı yüksek lisans programını tamamlayan Orkut, buna ek olarak pedagoji alanında yüksek lisansını da yüksek derece ile tamamladı. Türkiye ve İngiltere’de oyuncu, dansçı, koreograf, müzik yönetmeni ve yönetmen olarak çalıştı. Ankara Devlet Operası, Öteki Tiyatro, Star TV, Oran-Mor, Edinburgh Fringe, Fabbrica Europa’da ve bir çok bağımsız projede, uluslararası ve yerel festivallerde görev aldı. Halen kuruculuğunu Paul McCartney’in üstlendiği The Liverpool Institute for Performing Arts’ta oyunculuk dalında öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda serbest olarak sahne sanatları alanında faaliyet göstermektedir.

Sahne sanatları alanında edindiği bu engin bilgi ve deneyimini öğrencilerimize aktaran Orkut, onların merak ettikleri soruları cevapladı. Öğrencilerimiz, anadili İngilizce olmayan bir oyuncu için aksanın ve diksiyonun sorun yaratıp yaratmadığı, Türkiye’deki özel ve devlet tiyatroların durumu gibi sorular yönelttiler. Onur Orkut, öğrencilerimize uluslararası fonetik alfabe öğrenmelerini tavsiye ederek tiyatronun geleceği konusunda olumsuzluğa kapılmamalarını, tiyatronun susturulamayacağını, çünkü tarihte öyle bir örneğin olmadığını belirtti.

Son DüzenlenmeCuma, 22 Aralık 2017 12:05
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000