Haberler

Yüzyılın En Şık Lideri: Atatürk Kıyafetleri Sergisi “Sergideki O Kıyafet”

    

Türkiye Cumhuriyeti’nin ve okulumuzun kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün terzisinin dördüncü kuşak torunu Levon Kordonciyan’ın gerçek kalıplarla hazırladığı “Yüzyılın En Şık Lideri Atatürk Kıyafetleri” 27 Ekim - 09 Kasım 2017 tarihleri arasında, okulumuz Spor ve Sanat Merkezinde sergilenmiştir. Bütün öğrencilerimizin gezdiği bu sergiyle ilgili 5. sınıf seçmeli drama dersi öğrencileri 27 Kasım 2017 Pazartesi günü “Sergideki O Kıyafet” adlı bir etkinlik gerçekleştirdiler.

    

Öğrencilerimiz sergiden seçtikleri bir kıyafetin yer aldığı fotoğraftan yola çıkarak bir canlandırma yaptılar.  Bu canlandırmalarda o döneme ait tarihi anları, Atatürk’ün halka seslenişini, TBMM’de yaptığı bir konuşmayı, terzisi ile kıyafet seçimini ve yabancı ülkelerin liderleriyle görüşmesini dramatize ettiler. 

Yapılan canlandırmalar sonucu öğrencilerimiz, tüm dünyanın hayranlıkla takip ettiği ve her konuda halkına önder olan Mustafa Kemal Atatürk’ün kıyafetler konusunda da bizlere örnek olduğunu yaşayarak anlamışlardır.