Haberler

Bilimin Şaşırtıcı ve Eğlenceli Yanı 12-13 Aralık’ta FKB Günleri’nde

  

  

Lise Kısmımızda geleneksel olarak her yıl düzenlenen “Fizik Kimya ve Biyoloji (FKB) Günleri” başladı. Bilimin günlük hayatın bir parçası olduğunu göstermek, şaşırtıcı ve eğlenceli yanlarını öğrencilerle buluşturmak amacıyla bu yıl, 12-13 Aralık’ta Lise Kısmımızda gerçekleştirilen FKB Günleri’nde bilimsel konferanslar ve birbirinden ilginç deneyler yer alıyor. 

FKB Günleri kapsamında Lise Çok Amaçlı Salonda Fizik, Kimya ve Biyoloji alanında öğrencilerimizin hazırlayıp sundukları 40’ın üzerinde sunum ve deney sergilendi, ayrıca ODTÜ Amatör Astronomi Kulübü de stant açarak öğrencilerimizin sorularını cevapladı. 


Konferanslar serisinde FKB Günleri’ne ilk gün konuk olan inşaat mühendisi ve hidroloji alanında çalışmalar yapan Gökhan Marım “Su Yönetimi”, ODTÜ Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Özçubukçu ise "Popüler Kültürde Kimya" konusunda bir seminer verdi. İkinci gün Orta Doğu Teknik Üniversitesi Felsefe Bölümünden Prof. Ayhan SOL "Çevre Etiği", 11-İ sınıfından Irmak Akça ve Doğa Aybike Gültekin "Üretim ve Tüketim", Ankara İl Sağlık Müdürlüğü 112 Eğitim Biriminden Dr. Gülnaz Çimen BEYAZ ise "İlkyardım" konularında konferans verdi.

  
  

Kolej Sokağı’nda Kimya Zümremizin yaptığı “alev deneyi” ve öğrenci topluluklarımızın konser ve dans gösterisi ise günlere renk kattı.

 
 
Son DüzenlenmeÇarşamba, 13 Aralık 2017 12:22