Haberler

İnsan Hakları İçin “İleri Doğru Bir Adım At”

“Dünya İnsan Hakları ve Demokrasi Günü” kapsamında Felsefe Kulübü öğrencilerimizden Ahmet Büyükyılmaz (11J), Yağmur Kökden (110) ve Serenay Toraman (110) tarafından 11 Aralık 2017 tarihinde konferans salonunda “İleri Doğru Bir Adım At” adlı etkinlik düzenlendi.

İnsanların kendilerine doğuştan verilen, verilmesi gereken haklar konusunda eşit şartlara sahip olup olmadıklarını sorgulatan etkinlikte, moderatör öğrencilerimiz tarafından gönüllü öğrencilere rol kartları dağıtıldı ve bazı sorular yöneltildi. Gönüllü öğrencilerden, sorularda bahsi geçen haklara sahiplerse ileri doğru bir adım atmaları, değillerse yerlerinde kalmaları istendi. Kendilerine dağıtılan roller gereğince bireysel, kolektif ve yurttaş hakları, sosyal, ekonomik ve kültürel haklarının olup olmamasına göre hareket eden gençlerin etkinlik sonundaki dağılımına bakıldığında bazılarının hiç hareket edemediği, bazılarının orta bölümde toplandığı, bazılarının ise açık ara öne geçtiği gözlendi. Suriyeli bir mülteci, iş hayatında başarılı bir kadın, bir evsiz, bir engelli, özel okulda öğrenim gören bir öğrenci gibi farklı toplumsal rollere bürünen öğrencilerimiz, ortaya çıkan durum ve nedenleri konusunda bir süre sohbet ettiler.

  

Felsefe Zümre Başkanımız Müge Dölek ise etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada “İnsanca yaşamak ve demokrasinin, insan haklarının zafer kazandığı bir dünyaya sahip olmak için el ele vermek, sorgulayan zihinlerimiz ile topluma katkıda bulunma zorunluluğumuz var” diyerek etkinliği düzenleyen ve katılarak farkındalık yaratan öğrencilerimize teşekkür etti.

  

Felsefe Kulübümüz ayrıca insan haklarının yazılı olduğu yaka kartlarını, okul koridorlarında öğrenci ve öğretmenlerimize dağıttı.