Haberler

7. Sınıf “Müzelerle Zamanda Yolculuk Kulübü Öğrencileri Rahmi M.Koç Müzesi'nde Eski Zamanların İçinden Geçtiler...

    

"Müzelerle Zamana Yolculuk Kulübü"nün 7. sınıf öğrencileri, 30 Kasım Perşembe günü, Müdür Yardımcısı İbrahim Coşkun, Sosyal Bilgiler Öğretmenleri ibrahim Karaoğlu ve Şener Şenocaklı'nın rehberliğinde "Rahmi M. Koç Müzesi"ni gezdiler.

Yaklaşık beş yüz yıl önce, Kanuni Sultan Süleyman döneminde, bir vakfa bağlı olarak inşa edilen, klasik Osmanlı kent içi hanlarının en güzel örneğini oluşturan Çengelhan'da ve tipik bir Anadolu Kervansarayı olan Safranhan'da yer alan Rahmi M. Koç Müzesi'nde, endüstriyel mirası yansıtan zengin bir koleksiyonla buluşan öğrenciler, geçmişe doğru büyülü bir yolculuk yaptılar. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e ait kıyafetlerden ofis malzemelerine, kişisel eşyalardan fotoğraflara kadar uzanan zengin koleksiyonu,kara,deniz ,hava ve raylı ulaşıma ait araçların tarihsel örneklerini büyük bir merakla inceleyen öğrenciler çok heyecanlı an'lar yaşadılar.

Erken Cumhuriyet döneminin mütevazi yıllarına yolculuk yaparak, Ankara'da unutulmaya yüz tutmuş esnaf kollarının yer aldığı "Esnaf Sokağı"nı, 19.yüz yılın sonlarından günümüze kadar uzanan süreçte önemli üretim işlevleri yüklenmiş silindir makinaları, Alman el yapımı oyuncakları, usturlab, yansıtıcılı teleskop gibi bilimsel aletleri, tarihsel özelliğe sahip iletişim araçlarını, Türkiye'de üretim yapan ilk traktörleri, buğday üretme valsini, tıp ve eczacılık araçlarını ve günlük yaşantımızı kolaylaştıran pek çok önemli aletin en eski örneklerini inceleyen öğrenciler, müze içindeki eğitim odasında; koleksiyonerlik, müze, eski zaman nesneleri konusunda bilgilendirilerek, yaptıkları origamilerle yaraTıcılıklarının özgün örneklerini sundular.