Haberler

Liseliler Kardeşlerine Kodlama Öğretiyor

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi Bilişim Teknolojileri Zümresi tarafından Anaokulu, İlkokul ve Ortaokul Kısımlarımızda bulunan öğrencilerimize takım çalışması, algoritma, analitik-algoritmik düşünme, kodlama ve problem çözme yeteneklerini artırma amaçlı eğitimler planlandı.  Eğitimler, öğretmenimiz H. Soner YÜCEL gözetiminde "Liseliler Kardeşlerine Kodlama Öğretiyor" projesi kapsamında, Lise öğrencilerimiz tarafından verilmektedir. Eğitimimizin ilk aşamasında Anaokulu öğrencilerimize öğretmenimiz Figen KARABULUT rehberlik etmiştir.

  

Eğitim Süreci

Yaklaşık bir ay önce Lise öğrencilerimiz Anaokulu A2 sınıflarıyla tanışmak için onları ziyaret etti. Tanışma oldukça sıcak, verimli ve heyecan verici bir ortamda gerçekleşti. Anaokulu öğrencileri kodlama eğitimi ve bu eğitim ile yapacaklarını duyduklarında oldukça
heyecanlandılar. Liseli ağabeylerine ve ablalarına ne zaman etkinlik yapacaklarını sorarak sabırsızlıklarını yoğun bir biçimde hissettirdiler. Eğitimlerimiz bu tanışma günü ile başlamış olup proje sürecinde kademeli olarak devam etti.

Anaokulunda gerçekleştirilen eğitimimizde Cubetto Eğitim Seti ve Scratch Jr programı kullanıldı.



Cubetto: 3-7 yaş arasındaki ço­cuklara analitik-algoritmik düşünme ve kodlama becerisi kazandırmayı amaçlayan bir eğitim setidir. Cubetto eğitim setinde bir adet robot, renkli bloklar ve kontrol panosu yer alır. Dört farklı renkteki blokların her biri renklerine göre farklı gö­revleri gerçekleştirir.

Scratch Junior: 5-7 yaş grubu için yapılmış görsel bir programlama dilidir. Çocukların problem çözmelerini, kendi projelerini oluşturmalarını ve yaratıcılıklarının gelişmesini amaçlar. Programlama dilinin kolay, okuma-yazma gerektirmemesi, anlaşıbilir olması ve aynı zamanda renkli ve eğlenceli bir yapıya sahip olması çocukların ilgisini fazlasıyla çekmektedir.

Yaptığımız etkinliklerde öğrencilerimize belirli görevler verildi ve bu görevlerde öğrencilerimizin prob­lemleri çözmeleri hedeflendi.

Sonuç olarak bu etkinliklerle öğrencilerimizin;

·         Takım çalışması mantığının gelişmesi

·         Analitik-algoritmik düşünmeleri

·         Algoritma kavramını anlamaları

·         Mantıksal akıl yürütmeleri

·         Yaratıcılıklarının artması

·         Problem çözme yeteneği ve çevikliği kazanmaları hedeflendi.

 
 
 
Son DüzenlenmePazartesi, 08 Ekim 2018 08:34