Haberler

Kodlama Haftasında Öğrendik, Yarıştık, Eğlendik


108 ülkede milyonlarca çocuğun aynı anda kodlamanın sırrını çözdüğü ve 04-08 Aralık tarihleri arasında kutlanan Kodlama Haftası’nda küresel bir hareket olan Hour of Code kodlama etkinliğine, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Zümresi olarak ortaokul seviyesindeki öğrencilerimizle birlikte katıldık.

Bu etkinlik çerçevesinde, 5.sınıflarımız arasında bir “Kodlama Yarışması” düzenlendi. Öğrencilerimiz, kodlama ile problem çözebilme, olaylar arasında ilişki kurabilme, yaratıcı düşünebilme gibi kazandıkları önemli becerileri Small Basic programlama dilini kullanarak gösterdiler ve program geliştirdiler. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerimize katılım belgesi verildi. Yapılan değerlendirme sonucu dereceye giren öğrencilerimize de başarı sertifikaları verildi.

6. Sınıf öğrencilerimiz robotik ve mobil kodlama çalışmaları ile Kolej Sokağı’nda yeteneklerini sergilediler. Düzenlenen App Jam etkinliğinde öğrencilerimiz Android işletim sisteminde çalışır mobil uygulamalar geliştirdiler. Robotik kodlama yapan öğrencilerimiz, robotlarına farklı görevler kodlayarak sıradan cihazları bile onlarla aynı dili konuşarak yönlendirebileceklerini gösterdiler.

Seçmeli Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz bu etkinliğe code.org sitesinde blok kodlama yaparak katıldılar. Yenilenen Minecraft etkinlikleri ile bilgisayar oyunlarının eğitim ortamlarına entegrasyonunu içeren bu etkinlikte programlama becerilerini eğlenerek geliştirdiler.

Ayrıca FIRST LEGO League (FLL) turnuvasına katılacak ROBOTORCH takımımızın üyeleri de hidrodinamik görevleri yerine getiren robotik çalışmalarını kodlama saati etkinlikleri kapsamında arkadaşları ile paylaştılar.


Tüm öğrencilerimizi çalışmalarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Son DüzenlenmePazartesi, 11 Aralık 2017 08:04