Haberler

Öğretmenler Günü'nü Kutladık

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları olarak Öğretmenler Günü'nü kutladık. JW Marriott Otel’de 24 Kasım akşamı gerçekleştirilen organizasyonda belirli çalışma yılını doldurmuş öğretmen ve personelimiz hizmet plaketi ile ödüllendirildi.

  

  

Gecenin açılışında öğretmenlerimize seslenen Genel Müdürümüz Sevinç Atabay, “Mustafa Kemal’in de bir öğretmeni vardı. O bu ülkeyi, aydınlattı. Sevgili öğretmenlerimiz, eğer bir gün bir yerlerde bilime, demokrasiye, çağdaşlığa, barışa, aydınlığa susamış bir çocuk görürseniz ömrünüzün son nefesine kadar onu aydınlatmaya, onu eğitmeye devam edin. Bu ülke, bu dünya ancak sizinle aydınlıktır.  TED Ankara Koleji’ne verdiğiniz bütün destek ve emekler için, bu okulu yıllarca ileriye taşıdığınız için hepinize sonsuz saygılar. Ne mutlu ki biz öğretmeniz” dedi.

  

TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Başkanımız Ahmet Z. Çörtoğlu gecede yaptığı konuşmada Cumhuriyet’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün gerçek savaşın cehaletle olduğunu bildiği için 1924 yılında Ankara’da Muallimler Kongresi'ni topladığında “Hakiki başarı sizinle olacak ve cehaleti yendiğiniz zaman biz Cumhuriyetin temellerini atmış olacağız” dediğini hatırlatarak “Biz, sizlerden 21. yüzyılın kapısındaki Türkiye’de, hayalleri olan, merak eden, sorgulayan, fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetiştirmenizi istiyoruz. Hepinize saygılarımı sunuyorum” diyerek duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından Kurumumuzda 10, 15, 20, 25, 30 ve 35. hizmet yılını doldurmuş öğretmen ve çalışanlarımız hizmet plaketleri ile ödüllendirildi. 

Beden Eğitimi öğretmenlerimizin sunduğu zeybek gösterisi ile renklenen organizasyon, akşam yemeği ve konserle devam etti. Öğretmenlerimizin hoşça vakit geçirdiği kutlama, TED Ankara Koleji yöneticilerinin Kolej Marşı eşliğinde Öğretmenler Günü pastasının kesmeleri ile son buldu.

 
Son DüzenlenmePazartesi, 08 Ekim 2018 08:34