Logo
Bu sayfayı yazdır

Dünya Felsefe Günü Etkinliklerle Kutlandı

Dünya Felsefe Günü Etkinliklerle Kutlandı

  

   

Lise Kısmı Felsefe Zümremiz tarafından 2017 Dünya Felsefe Günü okulumuzda düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

20 Kasım’da Lise Kısmı konferans salonunda “Toplumların Gelişmesinde Bilim mi Sanat mı Etkilidir?” konulu bir münazara gerçekleştirildi. Felsefe, bilim ve sanat arasındaki ilişkiyi vurgulamak amacıyla düzenlenen bu gösteri maçında “Toplumların gelişmesinde bilim daha etkilidir.” argümanını savunan Hükümet grubu gösteri maçını kazandı. Etkinlikte Felsefe Zümresine, Türk Dili ve Edebiyatı Edebiyat Zümre öğretmenlerinden Başak İNGİN ve Betül BUZLUK münazara grubu öğrencileri ile destek verdi.

Aynı gün konferans salonunda 11-B sınıfı öğrencilerimizin yazıp sahnelediği “Farklı Filozoflarla Farklı Tanrı Anlayışlarına Eleştirel Bir Bakış” konulu bir drama gerçekleştirildi. İlkçağdan günümüze farklı filozofların Tanrı anlayışlarını karşılıklı diyaloglarla aracılığıyla sergileyen öğrencilerimizin sunumu ilgiyle izlendi. Felsefe Zümresine bu çalışmada Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizden Buket Şafak CİĞEROĞLU destek verdi.


Dünya Felsefe Günü etkinlikleri 21 Kasım’da Anaokulu’nda devam etti. 11-O ve 11–P sınıfı öğrencilerimiz, Anaokulu 6 yaş grubuna “Küçük Çocuklar Büyük Sorulara Yanıt Arıyor” başlıklı masal sunumu gerçekleştirdiler. Çalışmada “iyi olmak, sözünde durmak, dürüstlük, güven, sorumluluk” gibi kavramların Anaokulu öğrencileri tarafından içselleştirilmesi için aktarımlarda bulunuldu. Hazırlanmış olan broşürde de günün anlam ve öneminin yanı sıra bahsi geçen kavram hikayelerine yer verildi.

Etkinliklerle yaşama felsefe ile bakabilme bilincinin yaygınlaşması, sanattan bilime yaşama dokunan her alan ile ilgili fikir sahibi olunması, düşünceleri şekillendirmek, insan zihninin ürünü olan temel ilkeleri insanlığa yaymak ve böylece insanlık yoluna bir nebze olsun ışık tutmak amaçlanmıştır.

Son DüzenlenmePazartesi, 08 Ekim 2018 08:34
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000