Münazara Topluluğumuz TEKUF’a Katıldı

02-06 Kasım tarihleri arasında düzenlenen TED Kayseri Koleji 4. Ulusal Gençlik Forumu’na (TEKUF’a) TED Münazara Topluğu, UB ve Bilim Adamı Yetiştirme programında öğrenim gören İnci Sıla Kaleli, Alp Ege Akaya, Ögeday Demiray , Tomris İsra Yavuz, Yaren Biçer ve Elif Kale adlı altı öğrencisiyle katıldı. Ülke genelindeki diğer TED okullarıyla birlikte resmi ve özel okullardan toplam 16 okul ve 160 katılımcının yer aldığı forumda öğrenciler, belli komiteler içinde bir araya gelerek güncel konuları tartıştı. Ulaştıkları sonuçları ve çözüm önerilerini genel kurulda sundular. Katılımcılar,  Türkiye’nin ekonomik, sosyal, kültürel ve çevresel sorunları üzerine dört gün boyunca kafa yordular. Önce takım kurma çalışmaları, ardından komite çalışmaları ve son olarak genel kurul aşamaları başarıyla gerçekleşti. Forumun çalışma dili Türkçeydi.

TED Münazara Topluluğu  öğrencileri, topluluğun rehber öğretmenlerinden Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni Ş.Betül Buzluk’la birlikte katıldıkları TEKUF’ta etkin görev aldılar. Öğrenciler “Doğal Yaşam, Sağlık, Çevre, Güvenlik, Spor ve Sivil Hak ve Özgürlükler” komitelerinde delege olarak yer alırken 10/B sınıfı öğrencisi İnci Sıla Kaleli, “GDO’lu ürünlerin denetlenmesini sıklaştırmak ve kontrol altında tutulmasını sağlamak için neler yapılmalıdır?” sorusuna yanıt arayan ve bu soruya çözüm üreten Sağlık Komitesi’nin delegesi olarak Komite Savunma konuşmacısı olarak, 10/A sınıfı öğrencisi Alp Ege Akkaya Spor Komitesi’nde kapanış konuşmacısı olarak görev almışlardır. Katılımcı diğer öğrenciler de komitelerinde “Atak konuşmacı” olarak görev almışlardır.

TED Kayseri Koleji'ne bu başarılı etkinlikleri ve konukseverlikleri için teşekkür ederiz.