Logo
Bu sayfayı yazdır

1. Sınıf Öğrencilerimiz Geleneksel Çocuk Oyunlarını Öğrendiler Ve Öğrettiler

1. Sınıf Öğrencilerimiz Geleneksel Çocuk Oyunlarını Öğrendiler Ve Öğrettiler

1.Sınıf öğrencilerimiz 16 -20 Ekim 2017 tarihleri arasında  “Geleneksel Oyunları Öğreniyorum ve Öğretiyorum” adlı oyun etkinliğini  gerçekleştirdi. Bu eğlenceli ve öğretici etkinliğimiz ile öğrencilerimiz, anne  - babalarının çocukken oynadığı oyunları öğrenmenin keyfini yaşarlarken, günümüzde pek bilmedikleri bu oyunların ne kadar eğlenceli olduğunu gördüler. 

        

Öğrencilerimiz istop, körebe, aç kapıyı bezirgan başı, tombik, mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım, davul zurna bir iki üç, yakan top, top yetiştirme oyunlarının öğrenildiği ve öğretildiği bu oyun şenliğinde, bir hafta boyunca her öğle tatilinde birlikte oyunlar oynamanın keyfini yaşadılar.

         

        

    

Bu oyunları hem öğrenen  hem de diğer sınıflardaki arkadaşlarına öğreten öğrencilerimiz bu etkinlikle okula aidiyet duygusunu geliştirdiler.  Oyunlar esnasında öğrencilerimiz birbirlerine saygı göstermenin önemini, güvenli bir oyun için dikkat edilmesi gereken kurallar olduğunu bir kez daha hatırlamış oldular. 

        

Gerçekleştirdiğimiz etkinlikler  dikkat, yönerge alma ve uygulama, iş birliği, kurallara uyma, öz yönetim, karar verme, yorumlama gibi önemli becerilerin pekişmesine de  katkı sağladı. 

TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000