Lise Öğrencimiz Elif Gülce Can Pasifik Okyanusundaki Çevre Sorununu Anlattı

11-K sınıfı öğrencilerimizden Elif Gülce Can, 11/10/2017 tarihinde 11. sınıf IB öğrencilerine, Pasifik Okyanusundaki çevre sorunlarından biri olan "Büyük Pasifik Çöp Girdabı" hakkında İngilizce bir sunum gerçekleştirdi. Okyanus akıntıları sebebiyle denize atılan atıkların birikmesiyle oluşan çöp girdaplarından iki tanesinin Pasifik Okyanusunda dört tanesinin ise diğer okyanuslarda  bulunduğunu belirtti.  Bu girdapların milyonlarca kilogram çöpten oluştuğunu söyleyen öğrencimiz, burada biriken çöplerin ve barındırdıkları kimyasalların deniz canlıları ve kuşların ölümüne sebep olduğunu anlattı.
Öğrencilerimize daha az plastik kullanmanın yollarını ve okyanuslarda biriken çöp miktarının nasıl azaltılabileceği hakkında bilgi veren Elif Gülce, okulumuzda bütün sınıflara geri dönüşüm kutuları yerleştirme projesinden de bahsetti. Sunum esnasında öğrencilerimiz Berk Özçelik, Ali Eren ve İpek Akyol da teknik destek verdi.