Haberler

Kızılcahamam Jeopark Gezisi

10. sınıf öğrencilerimizden 55 kişilik bir grup, Coğrafya Zümre Başkanı Aylin Ergül başkanlığında, Coğrafya öğretmenleri Başak Yıldız Eyyam, Caner Dinçer, Zerrin Can,  Tarih öğretmeni Sevil Barlas, Fizik Öğretmeni Ayşe Erkasap ve Edebiyat Öğretmeni Fatma Uğur’un rehberliğinde 7 Ekim 2017 tarihinde Kızılcahamam Jeopark Alanına düzenlenen geziye katıldılar.

Gezi boyunca öğrencilerimize Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Salih Şahin, veJeopark alanı İdari ve Teknik Koordinasyon grubu üyelerinden Muzaffer Eker rehberlik etti.

Coğrafya Zümremizce altı yıldır düzenlenen ve bu anlamda gelenekselleşen gezide, Kızılcahamam merkezi yakınlarında bulunan Abacı Peribacaları, Mahkemeağacin Köyü, Güvem Bazalt Sütunları incelendi. Güvem Kasabası yakınlarındaki fosil yataklarında, fosil aranarak arazi çalışması yapıldı. Açık havada,  Tarih ve Coğrafya derslerini akademisyenler eşliğinde işleyen öğrencilerimiz, deney yapmanın yanı sıra grup olarak hareket etmenin, birlik, beraberlik ve sosyalleşmenin en güzel örneklerini gösterdiler.