Haberler

Havadan Elektrik Üreten Proje Birincilik Getirdi

Bilim İnsanı Yetiştirme Programı öğrencilerimizden Doğu Deniz UĞUR (12A) ve Eda AYAN(12B), ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü'nün düzenlediği JUNIOR GREEN BRAIN OF THE YEAR 2017 yarışmasında havadan elektrik ürettikleri projeleri ile birinci oldular.

Danışmanlıklarını Demet İZGÜ'nün yaptığı öğrencilerimiz, atmosferdeki yüksekliğe bağlı oluşan voltaj farkından elektrik üreten bir sistem geliştirmişti. Aralarında ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Taylan ve uzun yıllar Intel'de çalışmış Prof. Dr. Ali Muhtaroğlu'nun da yer aldığı jüri 20 ülkeden katılan 220 proje arasından bu projeyi birinciliğe layık gördüler.

Projenin orijinalliği ve daha önce denenmemiş konuda hazırlanmasının ödüllendirmede etkili olduğunu kaydeden Doç. Dr. Taylan, öğrencilerin kendi çabalarıyla bu projeyi hayata geçirmesinin önem taşıdığını ifade etti. Doç. Dr.Taylan, "Öğrencilerimiz bize bir kanıt sundu. Dolayısıyla bilimsel olarak fikir aşamasındaki bu projenin geliştirilerek ürüne dönüştürülme potansiyeli bulunuyor." diye konuştu.

http://aa.com.tr/tr/bilim-teknoloji/yesil-beyinler-havadan-elektrik-uretti/929329

 

Son DüzenlenmePazartesi, 09 Ekim 2017 10:04