Haberler

İlham Veren Konuşmacılar Hayat Değiştiren Fikirlerini TEDx Youth’ta Anlattılar

Bağımsız organizatörler tarafından dünyanın dört bir yanında düzenlenen “TED Talks” formatındaki konuşma etkinliği olan TEDxYouth, 02 Ekim 2017 tarihinde farklı alanlarda fark yaratan isimlerle, ilham veren konuşmalar ve hayat değiştiren fikirlerle TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi’nde gerçekleştirildi. Birçoğu alanlarında isim yapmış profesyonellerden oluşan on iki konuşmacı, öğrencilerimizle konferans salonunda bir araya gelerek “Yeni Dünya, Yeni Düşünce” teması kapsamında yenilikler ve hayatımıza etkileri, teknoloji, bilişim, gelecek, bilim, liderlik ve girişimcilik gibi konulardaki düşünce ve yaklaşımlarını paylaştılar. Lise Kısmı Girişimcilik Kulübümüzün İngilizce öğretmenimiz Dinçer Orç rehberliğinde düzenlediği organizasyonu, lise öğrencilerimiz gün boyunca değişimli gruplar halinde izleme fırsatı buldular.

TEDx Youth @TED Ankara Koleji’ne katılan konuşmacılar ve konu başlıkları:

 

    

PROF. DR. BAHADIR GİRAY (’80) Çene Cerrahisi Profesörü, Masterdent Diş Kliniği Kurucusu
Eğitim, iletişim ve karşılıklı iletişimin önemi üzerine konuşan Prof. Dr. Giray, “En uzun vadede en doğru yatırım eğitimdir” dedi.

DOÇ. DR. ADİL ORAN, Ekonomi, ODTÜ Girişimcilik Araştırma Merkezi Direktörü
Zeka ve duygusal zeka kavramlarını ele alan Prof. Dr. Oran, yüksek EQ (Duygusal Zeka)’nın bileşenlerini öz farkındalık, motivasyon, empati ve sosyal becerilere sahip olma olarak sıralayarak bu bileşenlerin aynı zamanda iş hayatında başarılı olmanın etkenleri de olduğunu belirtti.

PROF. DR. ÖZGÜR ÖZLÜK, MEF Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Profesörü, Büyük Veri Analitiği Yüksek Lisans Programı Direktörü
Prof. Dr. Özlük, “Büyük Veri” kavramına dikkat çekerek günümüzde cep telefonları ile bir günde ürettiğimiz verinin, 15. yüzyılda yaşayan bir insanın ömrü boyunca ürettiği veriye denk düştüğünü belirterek, günümüzde ucuz veri depolama, açık kaynak kodlu yazılımlar, hızlı işlemciler ve bulut bilişim sayesinde verinin çoğaldığını ve hızlı bir şekilde işlenebildiğini anlattı. Yarının işlerinde herkesin yolunun veriden geçeceğinin altını çizdi.

    

SERKAN KOÇ, Cimri.com CEO’su
Amerikan yapımı “Hidden Figures” adlı filmden örnek vererek konuşmasına başlayan Koç, yapılan işle ilgili bilgi sahibi olmanın önemine değindi. Uzay teknolojileri, dijitalleşme, endüstri 4.0, sanal gerçeklik ve robot teknolojilerinin günümüz mesleklerini şimdiden şekillendirmeye başladığını gözler önüne seren Koç, öğrenme algoritmaları ve nesnelerin interneti konularına da konuşmasında yer verdi.

NEŞE AKAR,Coaches Training Institute sertifikalı yaşam koçu, insan kaynakları ve üst düzey yönetici danışmanı
İzleyenleri dış dünyalarından iç dünyalarındaki huzuru bulmaya yönelten bir egzersizle sunumuna başlayan Akar, dışarıdaki dünyada kontrol edemeyeceğimiz faktörler olduğunu ama iç dünyamızın kontrolünün bizde olduğunu hatırlattı.

HAKAN MENGÜÇ,Yazar, eğitmen, kişisel gelişim uzmanı
13-14 yaşında özgüveni çok düşük, hayır diyemeyen, başkalarının düşüncelerinden etkilenen bir çocuk olduğunu anlatan Mengüç, içindeki potansiyelle 15 yaşında ney ve piyano çalarak tanıştığını, ardından yazarlık ve konuşma yeteneğinin ortaya çıktığını dile getirdi. “Değer” üzerine hikayeler anlatan Mengüç, Ney’in felsefesi ve 1 dk.lık Ney dinletisi ile etkinliğe farklı bir soluk kattı.

MÜJDAT GEZEN, Duayen tiyatrocu, yazar, Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSM) kurucusu ve yöneticisi
Etkinliğe görüntülü mesaj ile katılan Müjdat Gezen, “Sevgiyle yapılan işler başarılı olabilir.” diyerek mesleğinin kendisi için bir hobi olduğunu ve bunun çok az insana nasip olan bir özellik olduğunu belirtti. “Bizim mesleğimiz hayati meslekler arasına girmez, beyin cerrahı hata yaparsa hasta ölür. Sanat, kültür ve eğlencenin bir araya geldiği meslek tiyatrodur. Tiyatro, oyunculuk, sanat ustaca yapılan bir şeydir. Mesleğimiz güzeldir ve kutsaldır” dedi.

    

BURHAN ŞENGÜN,  Junior Robotics kurucu CEO’su, IoT ve Endüstri 4.0 profesyonel öğretici ve uygulayıcısı
“Robotlar geliyorlar ve biz farkında olmadan geliyorlar” diyerek söze başlayan Şengün, ucuz işgücünün Batı dünyasındaki ezici etkisinin, emek, ışık, su istemeyen robotları getirdiğini belirtti. Emek yoğun işler yerine zihinsel becerilerin çok daha etkin olacağı yeni bir dünya düzenine geçildiğini anlatan Şengün, “21. yüzyıl becerilerine sahip olursanız küresel akıl ve küresel bilimle yolunuza devam edersiniz” diyerek bu amaçla gençlere verdiği eğitimlerden ve başarı örneklerinden bahsetti ve ülkemizde de bunun mümkün olduğunu gösterdi.

CENK SOYAK (’86), AloTech Cloud Call Center CEO’su
Bulut sistemi üzerinden çalışan bir çağrı merkezi geliştiren Soyak, Türkiye’de girişimciliğin zor olmasının maddi kaynak yetersizliğinden ileri geldiğini belirtti.

SERTAÇ TAŞDELEN, BinnazAbla & Faladdin sitelerinin kurucusu, girişimci, manken, yazar
Bilkent Üniversitesi İşletme Bölümünden mezun olduktan sonra Dubai ve Singapur’da çok iyi imkanlarda kurumsal işlerde çalıştığını ama mutlu olmadığını belirten Taşdelen, annesi Binnaz Hanım’dan esinlenerek geliştirdiği online kahve falı uygulamasını, Appstore’da büyüme hikayesini öğrencilerimizle paylaştı.

SEDA GENÇ, Nöropazarlama Stratejisti & Kurucu, Neuro-mar Neurons Inc Türkiye Partneri
İyi bir pazarlamacı olmak için tüketicinin gördüğü gibi görmek, düşündüğü gibi düşünmek, zihinsel süreçlerine inmek gerektiğini anlatan Genç, bunun yüksek plazalardan bakarak değil sokağa çıkarak, tüketicinin bulunduğu ortamları deneyimleyerek yapılabileceğini anlattı ve nörobilimin bu zihinsel süreçleri anlamamıza yardımcı olan bir dal olduğunu belirtti.

 
Son DüzenlenmeSalı, 03 Ekim 2017 10:46