Haberler

Yeni Eğitim ve Öğretim Yılı Okulumuzda Başladı

   
   

2017-2018 eğitim ve öğretim yılı okulumuzda 11 Eylül 2017 Pazartesi günü başladı. Okullarımızın tören alanında gerçekleştirilen açılışlarda Okul Müdürlerimiz, öğrenci ve öğretmenlerimiz yeni eğitim-öğretim yılına ilişkin dilek ve temennilerini ileten konuşmalar yaptılar.

Lise Kısmı törenimizde 2017 mezunlarımız adına konuşan okul birincimiz Gökçe Aybeniz Sevim, okul ve okula aidiyetin önemine değinerek TED Ankara Koleji’nin fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetişmesine ışık tuttuğunu vurguladı.

 

   

  

Lise Kısmı Tarih öğretmenlerimizden Sevil Barlas, öğretmenler adına yaptığı konuşmada bireyin hayatında okulun önemi, demokratik okul kültürü ve Mustafa Kemal Atatürk’ün eğitim anlayışına değindi.

Lise Müdürümüz Sedef Eryurt öğrencilerimize seslendiği konuşmasında, 2017-2018 eğitim öğretim yılının başarılı ve huzurlu geçmesini dileyerek “86 yıllık bir geçmişe, birikime ve kültüre sahip olan TED Ankara Koleji Vakfı Okulları, kurucumuz Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefler doğrultusunda sizlere önce ülkesine yararlı bir birey, sonra bir dünya vatandaşı olmanızda büyük katkılar sağlayacaktır” dedi.

Ortaokul tören alanında öğrencilerimize ve velilerimize seslenen Ortaokul Müdürümüz Ayşe Nalan Kaskan, öğrencilerimizin Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin aydınlattığı yolda çağdaş, laik, bilim ve teknolojiyi kullanan özgüveni yüksek, bilgi ve donanımı tam, özgür bireyler olarak yetişeceklerini dile getirdi.

 

8-H sınıfı öğrencimiz İris Yazıcı, “Bu öğretim yılında da aynı güç ve istekle okulumuza başlıyoruz. Kolejli olmanın ruhuyla meşalemizin ışığını çok daha yukarılara taşıyacağımıza eminim.” dedi. Törene, okul orkestramız da marşlarla eşlik etti

.  

İlkokul’daki açılış töreninde konuşma yapan İlkokul Müdürümüz Melek Kocatüfek duygu ve düşüncelerini şu sözlerle ifade etti: “Ülkemizin geleceği, geleceğimizin güvencesi sevgili öğrencilerimiz, sizler bugün yeni öğretim yılına başlıyorsunuz Atatürk çocuklarının neler başarabileceğini göstereceksiniz bizlere… Çünkü bu yurt, bu Cumhuriyet, bağımsızlığımız ve varlığımız sizlere emanet edilmiştir. Ona sahip çıkacağınıza ve sizden sonraki kuşaklara daha güçlü olarak emanet edeceğinize olan inancımla okulumuza hoşgeldiniz diyor, hepinizin gözlerinden öpüyorum.” 

 

  

İlkokul öğrencimiz Tuna Bilen (4-G), tatilin ardından yeniden okula başlamanın heyecanını paylaştığı konuşmasında “Başöğretmen Atatürk’ün kurduğu, gururla geldiğimiz TED Ankara Koleji’nde, Atamızın ilkelerine bağlı kalarak daima ileri yürüyeceğiz ve bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar koruyacağız” derken İngilizce olarak konuşmasını yapan öğrencimiz Eylül Kurşunlu (3-P) “Biz Atatürk’ün öğrencileri, Türkiye’nin geleceğiyiz” sözleriyle alkış aldı.

  

Anaokulu Müdürümüz Nazlı Deniz Yiğit, öğrenci ve velilerimize ayrı ayrı seslendiği konuşmasında "Sevgili A1 Sınıfına yeni başlayan öğrencimiz, bu okul artık senin okulun! “Hangi okula gidiyorsun?” diye soranlara gururla “TED Ankara Kolejliyim” diyebilirsin! Sevgili A2 sınıfı öğrencimiz, büyüdüğün için, artık sınıfın da üst katta… Sen artık okulumuzdaki “büyük sınıf” öğrencisisin. Haziran ayında, ilkokula hazır bir öğrenci olarak okulumuzdan mezun olacaksın. Değerli Velilerimiz, Atatürk, “çocuk sevgisi, insan sevgisi için bir ihtiyaçtır.” diyor. Bizler, sevgili çocuklarımızı çok severek,  oyunlar oynayarak, dans edip şarkılar söyleyerek onları hayata hazırlamaya çalışacağız. Onlara ve bizlere güveniniz…" diyerek duygu ve düşüncelerini ifade etti.

A2 Kırmızı Sınıftan Kemal Batu Başarır ve A2 Beyaz Sınıftan Derin Dalkılıç, okula yeni başlayan A1 sınıfı öğrencilerine sımsıcak bir karşılama konuşması yaparak “Hoşgeldiniz. Birlikte eğlenerek öğreneceğiz” dediler.

Okullarımızdaki törenlerin sonunda coşkuyla Kolej Marşı’nı söyleyen öğrencilerimiz, yılın ilk dersi için sınıflarına girdiler.

 

 

 
 
 
 
Son DüzenlenmePazartesi, 08 Ekim 2018 08:38