Logo
Bu sayfayı yazdır

Lise Mezunlarımızı Uğurladık

Lise Mezunlarımızı Uğurladık

TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi 2017 mezunlarını, 23 Haziran akşamı stadyumumuzda düzenlenen görkemli bir törenle yeni yaşamlarına uğurladık. Heyecan, mutluluk ve hüznün bir arada yaşandığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı. 

    

Lise Müdürümüz Aydın Ünal, mezunlarımıza seslendiği konuşmasında duygu ve düşüncelerini şu cümlelerle dile getirdi: “Sevgili 2017 mezunları, ortaöğretimdeki sabır isteyen eğitim ve öğretim yolculuğu bitti. Artık yepyeni bir yaşam, aydınlık bir gelecek sizleri beklemekte. Biz öğretmenler, eğitimciler inanıyoruz ki TED Ankara Koleji Vakfı Okulları’nda aldığınız bilgiler, beceriler, deneyimler, yetenekler, yatkınlıklar, sizleri yaşamda mutlu ve başarılı kılacaktır. Sizler, Cumhuriyetin fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür gençlerisiniz. Yolunuz açık olsun.”

Okul birincisi Gökçe Aybeniz Sevim, okul ikincisi Defne Dilbaz ve okul üçüncüsü Zeynep Deniz Koç’a diplomalarının yanı sıra ödüllerini TED Ankara Koleji Vakfı adına Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Z. Çörtoğlu Türk Eğitim Derneği adına Genel Başkan Yardımcısı Hakan Büyükhanlı, TED Ankara Koleji Mezunları Derneği adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umar Necdet Akdaş, Okul Aile Birliği adına Başkan Ayşe Kuzucu takdim etti. Umar Necdet Akdaş, tüm mezunlar adına Okul Müdürümüzün şahsında öğretmenlerimize teşekkür çiçeği sundu. 11. sınıflar birincisi Zeynep Kurttekin de başarısı nedeniyle Okul Aile Birliğimiz tarafından ödüllendirdi.

    

   

Okul başarısına göre ilk 10 derece içinde yer alan diğer öğrencilerimize ödüllerini TEDÜ Yüksek Öğrenim Vakfı Başkan Yardımcısı ve TEDÜ Mütevelli Heyeti Başkan Vekili Ertuğrul Dokuzoğlu verdi.

Törende yurt içi ve yurt dışında çeşitli yarışma ve etkinliklerde okulumuzu başarıyla temsil eden öğrencilerimiz de ödüllendirildiler.  Öğrencilerimize ödüllerini TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Genel Sekreteri Selçuk Börekçi, TED Ankara Koleji Vakfı Yönetim Kurulu Genel Saymanı Semih Apa ve TED Ankara Koleji Vakfı Okulları Genel Müdürü Sevinç Atabay takdim etti. 

Türkiye derecesi elde eden spor takımlarımıza, Milli Takımda yer alan sporcularımıza ve yılın sporcusu seçilen Basketbol takımı oyuncumuz Zeynep Koral’a ödüllerini TED Ankara Kolejliler Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Altan Liman sundu.

Ödül merasiminin ardından okul birincisi Gökçe Aybeniz Sevim konuşmasını yaparak yaş kütüğüne okul birinciliğini simgeleyen plaketi çaktı. “Cumhuriyetimizin ihtiyaç duyduğu gençlik, kendi hayallerini seçebilecek bir gençliktir. Bireysel çabalarını, ülkesine sahip çıkmanın bilincinden ayırmayan; hırslarının değil, gerçeklerin peşinden giden bir gençliktir.” diyen Aybeniz, TED Ankara Koleji’nin öğrencilerini Cumhuriyetin ihtiyaç duyduğu gençlik olmaya hazırladığını, tarihi, vizyonu ve eğiticileriyle kendilerine sıradan olmayan bir lise yaşantısı sunduğunu belirtti.

   

Okul ikincisi Defne Dilbaz, İngilizce olarak yaptığı konuşmasında ailenin, arkadaşlığın ve eğitimin önemine vurgu yaparak, açık fikirli ve kendine güvenen bireyler yetiştiren okulumuzun yönetici ve öğretmenlerine teşekkür etti. 

Öğrenci Yönetim Kurulu Başkanımız Yiğit Demir ise mezuniyete ilişkin duygu ve düşüncelerini dile getirdiği konuşmasında “TED Ankara Koleji bir kültürdür. Öğretmenleri, öğrencileri, çalışanları  ve mezunlarıyla koskocaman bir ailedir. Bizleri bu aile ile buluşturan, maddi-manevi her türlü olanağı sunan ailelerimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından sıra diplomaların verilmesine geldi. Şube sırasına göre isimleri okunan mezunlarımız, alkışlar eşliğinde podyuma gelerek diplomalarını idareci ve öğretmenlerimizin ellerinden aldılar.

Törenin sonunda okul birincimiz, 11. sınıflar birincisine okulumuzun ilkelerini temsil eden flamayı teslim etti. Töreni sunan Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenimiz Müge Atacan'ın komutu ile mezuniyet sembolü olan püsküllerini değiştiren öğrenciler, Kolej Marşı eşliğinde keplerini yeni başlangıçlara doğru fırlattılar. Bu güzel tablo havai fişek gösterisi ile tamamlandı.

   

   

 

 
 
 
 
Son DüzenlenmeCuma, 30 Haziran 2017 10:51
TED Ankara Koleji Vakfı Okulları ,Taşpınar mah. 2800. cad. no:5 İncek, Gölbaşı Ankara | Telefon: 0312 5869000