Politika ve Diplomasi Kulübümüz Alkmaar Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı (IMUNA)’ya Katıldı

8-11 Haziran 2017 tarihleri arasında Murmellius Gymnasium Okulu ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve 10 farklı ülkeden 500 öğrencinin katıldığı Alkmaar Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansı (IMUNA)’da okulumuzu Politika ve Diplomasi Kulübümüzden 18 öğrencimiz temsil etti.

Öğrencilerimiz konferans süresince Silahsızlandırma ve Uluslararası Güvenlik Komitesi, Ekonomi ve Sosyal Komitesi, İnsan Hakları Komitesi, Özel Politik ve Bağımsızlaşma Komitesi, Güvenlik Konseyi, Kuzey Atlantik Konseyi, Dünya Eğitim Forumu ve Çevre Komitesi’nde yer aldı.

Güncel konuların tartışılarak yasa tasarılarının oluşturulduğu platformda, öğrencilerimize Politika ve Diplomasi Kulübü danışman öğretmenlerimiz Osman Yavaşça ve Sinem Özge Tural rehberlik etti.

Öğrencilerimizden Atakan Mumcuoğlu komite başkanlığı görevini, Pelin Dengiz, Öykü Torun, Zelal Su Mustafaoğlu, Damla Özgüven ve Suat Barış Tunçay elçilik görevini, delege öğrencilerimiz de komite çalışmalarını başarıyla yerine getirdiler.

8-11 Haziran 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen konferansın öğrenci komite dağılımı ve tartışılan konuları şu şekildedir:

1. Dünya Eğitim Forumu-  Elif Gülce Can, 10-K
2. Ekonomik ve Sosyal Konsey- Meriç Selin Olcay-10/H, Didem Özçakır-10/A
3.Çevre Komitesi- Zeynep Akkerman 10-P
4. Kuzey Atlantik Konseyi- Suat Barış Tunçay 10A, Zelal Su Mustafaoğlu 11C, Pelin Dengiz 11P
5. İnsan Haklari Komisyonu- Ahmet Remzi Yildirim, 10-H
6. Güvenlik Konseyi- Beria Naz Edirne10-E, Berna Kaplan 10-C