Haberler

Doğaya Yakından Bakmak

İlkokul öğrencilerimizin doğaya ve canlılara ilişkin farkındalıklarını artırmak, gözlem yapmalarını sağlamak amacıyla İlkokul PGÖDEM uzmanlarımız ve 2. Sınıflar Zümremizin işbirliğiyle “Doğaya Yakından Bakmak” etkinliği ve fotoğraf sergisi düzenlendi. 7 Haziran 2017 tarihinde amfi tiyatroda gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilerimiz, drama yoluyla bir doğa fotoğrafçısının yağmur ormanlarında Tukan kuşlarını, sincap maymunlarını, Afrika ormanlarında filleri, Avustralya kıtasında ise kanguruları fotoğraflayışının hikayelerini canlandırdılar.

     

    

Ülkemizdeki yaban hayatı anlatmak üzere ise yaban hayatı fotoğrafçısı Timur Doğan, etkinliğimize konuk oldu. Küre Dağlarında çektiği fotoğraflardan oluşan “Benim Kürem” adlı belgeseli gösteren Doğan, öğrencilerimize yaban hayvanlarına olan tutkusunu ve fotoğraflarını çekerken neler yaşadığını anlattı. Söyleşinin sonunda Okul Müdürümüz Zühal Üstündağ, Timur Doğan’a katkılarından dolayı teşekkür ederek öğrencilerimizle birlikte günün anısına bir hediye ve öğrencilerimizin çektiği fotoğraflardan oluşan bir albüm sundu. Timur Doğan da dramada rol alan öğrencilerimize minik birer hediye verdi.

    

Kolej Sokağı’ndaki fotoğraf sergisinde ise 2. sınıf öğrencilerimizin doğa fotoğraflarından oluşan bir seçki ve Timur Doğan’ın fotoğraflarından örnekler yer aldı.

Son DüzenlenmeÇarşamba, 07 Haziran 2017 16:25