Burhan Öcal Endüstriyel Devrim 4.0'ı Anlattı

TED Girişimcilik Kulübümüz, 5 Haziran 2017 tarihinde  Jr. Robotics şirketinin Kurucusu Burhan ÖCAL'ı konuk etti. Lise Kısmı Konferans Salonunda gerçekleştirilen söyleşide öğrencilerimizle bir araya gelen Öcal, Endüstriyel Devrim 4.0 nedir, ne için gereklidir konularında öğrencilerimizin ufkunu açan paylaşımlarda bulundu. Batılı ülkelerin doğudaki ucuz işgücü ile mücadele etmek amacıyla Emdüstri Devrimi 4.0'ı yarattıklarını belirten konuğumuz geleceğin meslek alanlarının da bu devrim üzerine şekilleneceğini anlattı. Öğrencilerimize arttırılmış gerçeklik, 3D-4D yazıcılar, otonom robotlar, simülasyon teknolojileri, büyük veri, siber-fiziksel sistemler üzerine araştırıp çalışmalar yapmalarını ve süreç odaklı organizasyonlara katılmalarını tavsiye eden Burhan Öcal, her bireyin kodlamayı öğrenmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkiye'de çalıştırdığı Robot Takımları ile elde ettikleri önemli başarılara da değinen Öcal, söyleşinin sonunda öğrencilerimizin sorularını cevapladı.