Haberler

VI. Münazara Günleri Tamamlandı

TED Ankara Koleji Münazara Topluluğu tarafından düzenlenen, toplam 16 takımdan 48 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen rehber öğretmenliğini okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenleri Başak İNGİN ve Betül BUZLUK’un yürüttüğü 29 Mayıs 2017 Pazartesi günü başlayan “VI. Münazara Günleri” 2 Haziran Cuma günü gerçekleşen final maçı ile tamamlandı.

    

Pazartesi ve Salı günleri yapılan eleme turlarında “Suça teşebbüs eden kişilere, o suçu işlemiş kişilere verilecek cezanın aynısı verilmemelidir.”  “Toplumsal güvenliği ve huzuru sağlamak için toplum destekli polislik uygulamasına geçilmelidir.” “Okuldaki spor ve sanat dersleri her öğrenci için zorunlu olmalıdır.” ve “Sosyal kargaşa ve kaos dönemlerinde sosyal medya geçici olarak kapatılmamalıdır.” gibi sosyal yaşamla ilgili pek çok sorunsal öğrencilerimiz tarafından başarılı bir biçimde tartışıldı.

Oldukça çekişmeli geçen çeyrek ve yarı final karşılaşmalarının ardından yapılan final karşılaşması tüm öğrencilerimiz tarafından merakla beklendi ve takip edildi.  “Okullarda yaşanan ergen zorbalığı bireyin sosyal yaşamına bağlıdır.” teziyle “Üçüzkenar Paralelküre” adıyla yarışan Cemre KILIÇARSLAN, Selin Irmak KÖKSAL ve Kaantürk SANGU’dan kurulu muhalefet grubu “Okullarda yaşanan ergen zorbalığı genetik özelliklere bağlıdır.” tezini savunan Ali Yüce KALELİ, Işık ÖNDER ve Elifsu GÖZEN’den kurulu “Badumtıss” takımına galip geldi.  “Üçüzkenar Paralelküre” maçın kazanan tarafı olurken “Badumtıss” turnuvanın ikincisi oldu. Esin Bahar Akçay, Tolga Veske ve Kadir CAN Kasan’dan kurulu “Üçlü Defans” adlı takım ise yapılan maçalarda en yüksek puanı alarak turnuvanın üçüncüsü oldu.

Turnuva sonrası birinci olan takım üyelerine madalyaları Okul Müdürümüz Aydın ÜNAL ve Müdür Baş Yardımcımız Sayın Sedef ERYURT tarafından, ikinci olan takım üyelerine Türk Dili ve Edebiyatı Zümre Başkanı Ayşe YILDIZ tarafından ve üçüncü olan takım üyelerine jüri üyeleri Ayşe Hande KUTLU ve Sevil BARLAS tarafından takdim edildi.

Bu süreçte emeği büyük olan ve her karşılaşmayı izleyip değerlendiren jüri üyeleri Ayşe YILDIZ’a, Ayşe Hande KUTLU’ya ve Sevil BARLAS’a katılım belgeleri Münazara Topluluğu rehber öğretmenleri Başak İNGİN ve Betül BUZLUK tarafından takdim edildi, kendilerine topluluk adına teşekkür edildi. Organizasyondan sorumlu tüm öğrenciler de katılım belgelerini, Münazara Topluluğu rehber öğretmenleri Başak İNGİN ve Betül BUZLUK’un ellerinden aldılar.

İzleyen herkes tarafından beğeni toplayan “VI. Münazara Günleri”nde emeği geçen “MÜTED” üyelerine, her maçı ilgiyle izleyen seyircilerimize, bizlerden desteğini esirgemeyen okul idaremize ve öğretmenlerimize “TED Münazara Topluluğu” olarak sonsuz teşekkürlerimizi sunarız.